Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Ksenija Mrkela nova rekorderka Srbije - | K-013 Portal

PANČEVO: Ksenija Mrkela nova rekorderka Srbije

ksenija mrkela, aletika, ak dinamo, pancevo

Atletičarka iz Pančeva, Ksenija Mrkela, članica AK Dinamo, postavila je novi rekord Srbije za mlađe pionirke na poslednjem mitingu u 2023. godini, održanom 31. decembra u Beogradu.

U pitanju je bio veliki međunarodni miting u organizaciji AK „Crvena Zvezda“ u atletskoj dvorani u Beogradu.

AK „Dinamo“ Pančevo sa svojom najmlađom perjanicom kluba Ksenijom Mrkelom uzeo je učešće u trci na 800m ponovo u konkurenciji starijih pionirki, a ovog puta prvo mesto, zlatna medalja i novi rekord Srbije za mlađe pionirke koji ima naziv „Najbolji rezultat u istoriji atletike za mlađe pionire“.

„Desilo se ono što je moralo da se desi. Ksenija Mrkela je samo pobeđivala i pobeđivala ali da bi rekli da je najperspektivnija pionirka u Srbiji morala je to da dokaže rekordom Srbije i dokazala je! Mogla je da istrči i rekord na 200m, jer je i u toj disciplini neprikosnovena, ali smo se odlučili samo za 800m. U petak, 29. decembra su završene zajedničke pripreme sa renomiranim klubovima iz Vojvodine. Naporno se radilo, ali su pripreme uspešno završene. U trci se primetilo da Ksenija nema svežinu, ali je ipak njen karakter, borbenost jači od svega tako da niti u jednom trenutku nismo sumnjali da će Ksenija oboriti rekord Srbije“, rekao je prof. dr Ljupčo Cvetkoski.

AK „Dinamo“ Pančevo je jedan od najstarijih klubova u Pančevu, podseća prof. dr Ljupčo Cvetkoski.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS