Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Konkurs NIUMIC povodom Svetskog dana poezije - | K-013 Portal

PANČEVO: Konkurs NIUMIC povodom Svetskog dana poezije

pancevo, niumic, sveski dan poezije, konkurs

Povodom Svetskog dana poezije, koji je UNESCO proglasio 1999. godine, Novinsko izdavačka ustanova Makedonski informativni i izdavački centar se petu godinu za redom pridružuje obeležavanju i promociji ovog značajnog dana. Njihova inicijativa ističe jedinstvo u kreativnosti lјudskog uma koje poezija donosi, otkrivajući da pojedinci širom sveta dele ista pitanja, misli i osećanja.

Jedan od glavnih cilјeva ovog dana jeste podrška jezičkoj različitosti kroz pesnički izraz. Istovremeno, žele da skrenu pažnju medijima da prestanu predstavlјati poeziju kao zastareo vid umetnosti, već da je promovišu kao jedan od mogućih načina da društvo u celini povrati i potvrdi svoj identitet.

"U današnjem vremenu kada je poezija često marginalizovana u svim segmentima kulture, potrebni su nam volјa, strplјenje i upornost. Da li je tačno da se poezija danas ne čita i da je zatvorena u elitističku kategoriju, neka svako sam prosudi i prizna sebi kada je poslednji put čitao stihove", navode iz NIUMIC. 

U cilјu obeležavanja ovog za njih veoma značajnog praznika, raspisuju konkurs za izbor najlepših neobjavlјenih pesama. Pravo na učešće na Konkursu imaju svi, a konkurs je otvoren do 31. marta 2024. godine. Pesme se podnose na mejl adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. a za najbolјe, pored objavlјivanja u njihovom specijalizovanom časopisu za kulturu, predviđene su i nagrade u vidu njihovih izdanja.

Novinsko izdavačka ustanova Makedonski informativni i izdavački centar se nada da će ovaj konkurs podstaći ljubav prema poeziji i doprineti njenoj promociji i popularizaciji među širom publikom.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS