Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Književni kafe – „Alhemija bombe“ Slobodana Bubnjevića - | K-013 Portal

PANČEVO: Književni kafe – „Alhemija bombe“ Slobodana Bubnjevića

knjizevni kafe, alhemija bombe, slobodan bubnjevic, pancevo

Na prvom Književnom kafeu u 2024. godini biće predstavljena knjiga „Alhemija bombe” Slobodana Bubnjevića.

Na promocijii koja će se održati u četvrtak, 25. januara od 19 časova u Foajeu KC Pančeva učestvuju Zoran Penevski koji je urednik izdanja i autor. Razgovor vodi Jasmina Topić.

O knjizi:

Nije neophodno da poznajete strukturu atomskog jezgra ili da razumete silinu lančane reakcije, dovoljno je samo da neko u prostoriji izgovori jednu od tih zastrašujućih reči – Hirošima, Černobilj, Fukušima – i zli dusi nuklearne fizike odmah će izviriti iz mračnih uglova. Ova knjiga prikazuje dramatičnu istoriju nuklearne ere kroz 20 takvih strašnih toponima, raznolikih lokacija na planeti gde je korišćenje energije atoma ostavilo trajne ožiljke i preraslo u simbole savremenog doba.

Pisana raskošnim stilom, uz obilje zanimljivih priča, anegdota i neočekivanih uvida o svetu oko nas, „Alhemija bombe” je putovanje uzbudljivije od mnogih romana, tokom kog se smenjuju zgodne naučnopopularne lekcije sa špijunskim i akcionim zapletima.

Uvodeći čitaoca u naučnu istoriju kroz sporedni, radioaktivni ulaz, pisac i fizičar Slobodan Bubnjević prikazuje kako bombe gospodare životom svakog od nas i kako treba razumeti svet koji je naučno znanje nepovratno promenilo.

O autoru:

Slobodan Bubnjević je naučni novinar i pisac. Rođen 1978. u Rijeci u Hrvatskoj, završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu i diplomirao eksperimentalnu fiziku na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen je kao stručni savetnik za komunikacije u Institutu za fiziku u Beogradu. Pre toga je radio u Centru za promociju nauke, a još pre toga u beogradskom nedeljniku Vreme. Popularne članke povremeno piše za američke časopise kao što je Physics Today, ali sarađuje i u brojnim domaćim medijima, kao što su RTS, Politika, Vreme, National Geographic Srbija, Klima 101 i Odiseja. Uređuje portal „Nauka kroz priče“. Objavio je dve zbirke priča: Perturbacije i druge nevolje i Strah od promaje. Član je Srpskog književnog društva i dobitnik nagrade Fonda „Borislav Pekić“ za roman Sedmi narod. Živi u Pančevu, sa suprugom Draganom Mladenović i dve kćerke.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS