Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Književna radionica otvorenog čitanja 1. marta u Domu omladine - | K-013 Portal

PANČEVO: Književna radionica otvorenog čitanja 1. marta u Domu omladine

knjizevna radionica otvorenog citanja, dom omladine pancevo

Književna radionica otvoreno čitanje, biće održana u malom klubu Doma omladine 1. mart sa početkom u 19 sati. Na radionici će učestvovati književno društvo ,,Orfisti" iz Beograda, polaznici književne radionice ,,Rukopisi" i grupa ,,Rukopisci", kao i autori-namernici. 

Ideja otvorenog čitanja jeste da mladi autori pročitaju svoje tekstove, te da razmene mišljenja i ideje, kao i načine da poboljšaju svoje pisanje. Na ovaj način vežba se i kritičko mišljenje i veština analize, kao i prillika da se razmene iskustva u pisanju. Voditelji čitanja su članovi grupe ,,Orfisti" Miloš Živković i Zlatko Stevanović, kao i urednica književne radionice Jasmina Topić.

O gostima:

Književno društvo „Orfisti“ formirali su krajem 2010. godine studenti srpske i književnosti sa ciljem da okupe mlade autore i razmene sa njima iskustvo stvaranja. Njihovi skupovi analitičkog čitanja autorske književnosti postali su ubrzo otvoreni za sve ljubitelje kreativnog pisanja. Za razliku od klasičnih radionica, skupovi Orfista nemaju tutora, autori sami čitaju i komentarišu radove jedni drugima. Ova forma nije obavezujuća, skupu možete pristupiti i kao komentator ili posmatrač. Razmena različitih književnih impresija i sagledavanje jednog istog dela iz više perspektiva pokazali su se tokom godina kao veoma korisni autorima u daljem procesu stvaranja. Na skupovima Orfista možete čitati poeziju, kraća prozna i dramska dela, ali i eksperimentalne forme koje niste sigurni kako da žanrovski definišete.

Ukoliko želite da učestvujete potrebno je prijaviti se mejlom do četvrtka 29. februara: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS