Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Građani Tesle poručuju - platani neće pasti! (VIDEO) - | K-013 Portal

PANČEVO: Građani Tesle poručuju - platani neće pasti! (VIDEO)

inicijativa odbranimo teslu, pancevo, seca platana, ulica milosa obrenovica

U subotu, 2. marta, sugrađani u naselju Tesla okupili su se u ulici Miloša Obrenovića kako bi jedni druge informisali o tome šta se sve u međuvremenu dešavalo nakon seče platana zbog izgradnje jedanaestog saobraćajnog priključka.

Kako je rečeno, nakon više akcija održan je sastanak gradonačelnika Pančeva sa predstavnicima Inicijative Odbranimo Teslu na kome su predložene određene "kompenzacije", ali njihov cilj nije bio zamena prirode betonom, već da se čuje glas građana i omogući zajedničko odlučivanje o sudbini njihovog prostora.

Sastanak je trajao 4 sata, ali kada su izneli argument da razvoj grada ne podrazumeva otvaranje još jednog tržnog centra, ton razgovora se promenio. Gradonačelnik je nastavio u pretećem tonu, a predstavnici Inicijative su optuženi da sprečavaju razvoj grada.

Predstavnici Inicijative su tražili da se održi zbor građana Mesne zajednice Tesla, ali to im nije odobreno jer aktuelna vlast "ne može da kontroliše situaciju".

Više detalja o tome šta je sve rečeno na sastanku možete videti u videu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS