Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Gostovanje zrenjaninskog Likovnog salona „30×30“ od 25. januara u Galeriji savremene umetnosti - | K-013 Portal

PANČEVO: Gostovanje zrenjaninskog Likovnog salona „30×30“ od 25. januara u Galeriji savremene umetnosti

likovni salon 30x30, galerija savremene umetnosti, pancevo

U Galeriji savremene umetnosti u Pančevu od 25. januara do 13. februara gostovaće 19. izložba Likovnog salona 30 x 30 Kulturnog centra Zrenjanina pod nazivom „Rekla mi je: Lepota, stvaraj, čini dobro“.

Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 25. januara u 19 časova u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu.

Kulturni centar Zrenjanina i autor projekta mr Milutin Mićić organizovali su 2023. konkurs za 19. Likovni salon 30 x 30. Pored slobodnih rešenja, ove godine autori se predstavljaju jednim radom na slobodnu temu ili na temu–zadatak.

Autori su konkurisali s jednim radom, dvodimenzionalnim i trodimenzionalnim u svim tehnikama i disciplinama. Jedino ograničenje je bilo da dvodimenzionalni radovi moraju biti formata 30 x 30 centimetara. Kod trodimenzionalnih radova jedna dimenzija treba da bude 30 centimetara, a ostale dve ne smeju da budu veće od 30 centimetara. Predstaviće se 149 odabranih radova autora iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Italije.

Da li su stvoreni uslovi u kojima živimo da možemo u fer odnosima sa drugima da pokažemo svoju moć (intelektualnu, kreativnu i profesinalnu)?

Kako ti je kad vidiš da svet nije zasnovan na lepoti, istini i dobroti? I kad stvara različite vidove skrivene diktature? Šta možeš da preduzmeš kad se moć širi u sve sfere ljudskog života: kulturni, umetnički i lični porodični život?

Plaši li te širenje bezdušnog praznog prostora? Gde smo, gde su ljudi? Možemo li, umemo li da stvorimo uslove da stvaramo lepotu, dobrotu i pravednost? Umemo li da se pokrenemo i stvorimo svet slobodnih i srećnih ljudi? Zašto su tako snažno prisutni poslušnost, strah i disciplina?

Ovo problemsko promišljanje otvara sve aspekte našeg odnosa prema stvarnosti, kako lokalno tako i globalno.
Autori ova pitanje mogu da otvore na svoj način i kroz svoj likovni stav ga odrede.

Konkurs je otvoren za sve profesionalne likovne umetnike na teritoriji Republike Srbije i za sve umetnike širom sveta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS