Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Filmovi sa FEST-a od danas u Kulturnom centru - | K-013 Portal

PANČEVO: Filmovi sa FEST-a od danas u Kulturnom centru

kulturni centar pancevo, filmovi, fest

Kao i prethodnih godina, u bioskopu Kulturnog centra Pančeva možete pogledati izbor filmova sa najvećeg filmskog festivala u Srbiji, FEST-a. Ulaznice po ceni od 400 dinara mogu se kupiti na biletarnici Kulturnog centra Pančeva.

U ponedeljak i utorak, 11 i 12. marta u 20 sati na programu je domaća komedija „Jorgovani“ u režiji Siniše Cvetića. Uloge tumače Sloboda Mićalović, Ivan Bosiljčić, Gordan Kičić, Milutin Mima Karadžić, Isidora Janković, Jovan Jovanović, Pavle Čemerikić, Nebojša Dugalić i mnogi drugi. Katarina (Sloboda Mićalović) i Igor (Ivan Bosiljčić) su glumci koji su zajedno i na ekranu i van njega. Oslepeli od bliceva i ogluveli od aplauza Katarina i Igor se, iako nerazdvojni, dugo nisu ni čuli ni videli, sve do dodele nagrada za najbolju seriju godine,gde će se cela ekipa okupiti. Tu se jasno vide i lice i naličje filmske i televizijske industrije u Srbiji danas, postaće jasno da su njihovi životi veća melodrama od one koju su snimali.



U ponedeljak i utorak, 18. i 19. marta u 21 sat na programu je ratna istorijska drama “Zona interesa” Džonatana Glejzera. Uloge tumače Sandra Hüller, Christian Friedel, Freya Kreutzkam, Ralph Herforth, Max Beck i Imogen Kogge. Hedvig i Rudolf Hes žive sa svojom decom u kući iz snova, okruženoj idiličnom baštom i živopisnim jezerom gde se članovi porodice kupaju i uživaju u pikniku. Povremeni krici, pucnji i buka, koji se čuju preko ograde, ne utiču na njih u njihovom malom raju. Naprotiv, nacistički komandant Rudolf Hes vrlo ceni to što radi pored kuće. Jer neposredno iza baštenskog zida njegove kuće nalazi se koncentracioni logor Aušvic.



U sredu i četvrtak, 20. i 21. marta u 21.00 možete pogledati komediju “Hotel Palas” u režiji Romana Polanskog, u kojoj glavne uloge tumače Oliver Masucci, Fanny Ardant, John Cleese, Bronwyn James, Joaquim de Almeida i Mickey Rourke. Nekada davno postojao je, a postoji i danas, Hotel Palas. Izvanredan zamak koji je početkom 20. veka osmislio mistični arhitekta, smešten u švajcarskim Alpima, usred snežne doline. Hotel ima gotičku, bajkovitu atmosferu u kojoj se sreću razmaženi i bogati gosti iz celog sveta. Okuplja ih jedinstven događaj: doček Nove 2000. godine. U službi njihovih ekstravagantnih potreba je horda konobara, kuvara i recepcionara.

U četvrtak, 28. marta u 21.00, kao i u petak i subotu 29. i 30. marta u 20.00 na program je drama “Ukus ljubavi” u režiji Tran Anh Hung. Uloge tumače Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger, Patrick d'Assumçao, Galatea Bellugi, Jan Hammenecke, Frédéric Fisbach, Bonnie Chagneau-Ravoire. Godine 1885, kuvarica bez premca Evgenija radi za čuvenog gurmana Dodina. Tokom 20 godina njihovog poznanstva, gastronomska praksa i uzajamno divljenje prerasli su u romantičnu vezu. Njihova povezanost stvara jela, jedno ukusnije od drugog, koja zbunjuju čak i najslavnije kuvare na svetu. Ali Evgenija voli svoju slobodu i nikada nije želela da se uda za Dodina. Zato on donosi odluku da uradi nešto što nikada ranije nije radio: da kuva za nju.



U petak i subotu, 29. i 30. marta u 18 sati na programu je animirani (sinhronizovani) film “Toni Šeli i magično svetlo“ u režiji Filipa Pošivača. Jedanaestogodišnji Toni ima jedinstvenu osobinu sa kojom je rođen – sija. Dane provodi kod kuće u svom bunkeru sa ćebadima i sanja da ima prijatelja. Pre Božića, neobična devojka Šeli useljava se u njegovu kuću i okreće njegov svet naglavačke. Zajedno kreću u avanturističku potragu za poreklom tajanstvenih snopova tame koji izvlače sunčevu svetlost iz njihove kuće.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS