Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Dragani Mladenović uručena nagrada “Dušan Radović” - | K-013 Portal

PANČEVO: Dragani Mladenović uručena nagrada “Dušan Radović”

dragana mladenovic, nagrada dusan radovic

Nagrada za književnost za decu i mlade “Dušan Radović” za 2023. godinu uručena je juče književnici iz Pančeva Dragani Mladenović za zbirku pesama “Kad stvari poljude”, na svečanosti u Biblioteci grada Beograda.

Predsednik žirija Miloš Radović je nagradu uručio autorki koja je istakla da je “velika čast dobiti nagradu koja nosi ime našeg najznačajnijeg pesnika za decu” i dodala da je bio toliko inovativan i duhovit da se cela ovdašnja dečja književnost može podeliti na onu pre i posle Radovića.

“Nama koji pišemo za decu ostali su njegovi putokazi, ali i lestvica podignuta veoma visoko. Uspeo je da na pravi način da komunicira sa decom, roditeljima i književnom javnošču. To je neverovatno težak zadatak”, rekla je Dragana Mladenović.

Žiri u kome su bili Radović, Zorica Hadžić i Zorana Opačić jednoglasno je doneo odluku da nagrada pripadne knjizi “Kad stvari poljude”, u izdanju Kreativnog centra, sa ilustracijama Nevene Silaški. U odluci žirija, koju je pročitao Radović, ističe se da je Mladenović “duhovita i lucidna pesnikinja”, čiji je stih “jednostavan, često minimalistički, a uvek zabavan”.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS