Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Borba stanovnika Zlatiborske ulice i Kudeljarskog nasipa za osnovne uslove života (VIDEO) - | K-013 Portal

PANČEVO: Borba stanovnika Zlatiborske ulice i Kudeljarskog nasipa za osnovne uslove života (VIDEO)

zlatiborska ulica, pancevo, ulica kudeljarski nasip prva, neasfaltirana ulica, rupa na putu, grad pancevo, naselje mladost, stara misa, nova misa

U okviru akcije obilaska gradskih naselja u Pančevu, danas smo posetili naselje „Mladost“, odnosno novu i staru Misu.

Stanovnici Zlatiborske ulice u Pančevu, u naselju „Mladost“ već duže vreme trpe zbog nedostatka adekvatne infrastrukture, neasfaltirane ulice pune rupa koja samo dodatno otežava njihov svakodnevni život. Ovi problemi nisu samo estetski neprijatni, već direktno utiču na kvalitet života lokalnog stanovništva.

Ono što dodatno frustrira stanovnike jeste nedostatak razumevanja i reakcije gradonačelnika i gradske uprave na ove probleme. Iako redovno izmiruju svoje poreske obaveze, očekujući da će gradska uprava prepoznati njihove potrebe i preduzeti adekvatne korake, čini se da su njihovi glasovi ignorisani.

Takav odnos prema potrebama lokalnog stanovništva stvara osećaj nepravde i nezadovoljstva. Građani gube poverenje u institucije lokalne samouprave jer se njihovi problemi ignorišu, umesto da budu adekvatno rešeni.

S druge strane, situacija u ulici Kudeljarski nasip prva predstavlja još jedan gorući primer nedostatka adekvatne infrastrukture i nikakve reakcije lokalne samouprave na potrebe svojih građana. Blato, rupe i problemi sa vodom stvaraju nepodnošljive uslove za život, a stanovnici već 8 godina uporno traže rešenje od grada. 

Očajnički pokušaji građana da se čuju i da im se izađe u susret naišli su na zid nezainteresovanosti i neefikasnosti u lokalnoj samoupravi. Molbe upućene putem Sistema 48, kao i direktno gradskom menadžeru, ostale su bez odgovora ili su dobijali samo obećanja bez konkretnih akcija. To što jednom godišnje dođu i naspu šljunak bude po sistemu "drži vodu, dok majstori odu", jer prve jače kiše prave probleme iznova. 

Gradonačelnik i gradska uprava bi trebalo da shvate da je njihova dužnost da služe svim građanima, ne samo privilegovanim delovima grada. Transparentnost, otvoren dijalog i pravedna raspodela resursa su ključni za izgradnju održive i pravedne lokalne zajednice. Tek tada možemo govoriti o pravoj demokratiji i jednakim šansama za sve građane, a do tada, ko preživi - pričaće. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS