Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Apel JKP "Higijena" - ne ubacujte vruć pepeo u kontejnere - | K-013 Portal

PANČEVO: Apel JKP "Higijena" - ne ubacujte vruć pepeo u kontejnere

jkp higijena, vruc pepeo u kontejner, pancevo

JKP „Higijena“ Pančevo i ovih dana apeluje na građane da vruće pepeo i žar ne ubacuju u kontejnere, jer time nanose velike štete na gradskoj imovini.

Početkom grejne sezone počinju, nažalost, uobičajeni problemi uništavanja kontejnera za komunalni otpad užarenim pepelom.

„Najviše slučajeva prethodnih dana bilo je u naseljima Misa, Strelište, Tesla, Margita, gde su zastupljenije kuće čiji se vlasnici koriste kontejnerima za stanovnike zgrada da bi odložili pepeo. Uprkos brojnim apelima da se vreo pepeo ne ubacuje u kontejnere, već da se ostavi pored njih, u džakovima ili drugim posudama, da bi ga radnici „Higijene“ odneli posebnim vozilima, opstaje statistika da tokom jednog grejnog perioda izgori svaki peti kontejner“, kaže Mišo Marković, v.d. direktora JKP „Higijena“ Pančevo.

Vatrogasci i zaposleni u radnoj jedinici „Iznošenje otpada“ najčešće zateknu samo istopljenu plastiku, ukoliko je reč o plastičnom kontejneru, ili oštećene metalne kontejnere kojima se trajanje produžava popravkama.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS