Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Aleksa Rakonjac pobednik turnira u Solinu u kategoriji juniora - | K-013 Portal

PANČEVO: Aleksa Rakonjac pobednik turnira u Solinu u kategoriji juniora

aleksa rakonjac, sd pancevo 1813, streljastvo, pancevo

Aleksa Rakonjac iz Pančeva, takmičar SD „Pančevo 1813“ osvojio je prvo mesto u kategoriji juniora vazdušnom puškom a Marko Ninković je bio prvi u kategoriji juniora pištoljem na Međunarodnom turniru u Solinu, u Hrvatskoj održanom minulog vikenda.

XX Međunarodni turnir u Solinu u Hrvatskoj održan je u konkurenciji juniora i seniora sportskom vazdušnom puškom i pištoljem. Na njemu je nastupilo četvoro najboljih juniorskih takmičara Streljačke družine „Pančevo 1813”.

Prvog dana su se takmičili za osvajanje Trofeja Salone i to je uspelo dvojici takmičara iz Pančeva, od osam mogućih trofeja za juniorske i seniorske kategorije.

Aleksa Rakonjac je osvojio Trofej Salone u kategoriji juniora puškom sa 625,7 krugova i sa tim rezultatom se plasirao u finale seniora na drugoj poziciji, a završio na četvrtom mestu, za 0,4 kruga do bronzane medalje.

Marko Ninković je osvojio Trofej Salone u kategoriji juniora pištoljem sa 566 krugova i sa tim rezultatom se plasirao u Finale seniora na petoj poziciji a završio na šestom mestu što je takođe izvanredan uspeh.

Velimir Ninković je sa rezultatom od 557 krugova osvojio četvrto mesto u kategoriji juniora pištoljem, na korak do medalje za jedan krug koji je izgubio u zadnjoj seriji, a sedamnaesti je u konkurenciji seniora.

Iva Rakonjac je sa rezultatom od 616,6 krugova osvojila četrnaesto mesto u kategoriji juniorki puškom, mada joj je za finale nedostajalo 2,3 kruga što je realno bilo i ostvarljivo, jer ona obično postiže više rezultate.

Drugog dana su se svi takmičari borili za nagrade SALONE DE OPEN u opštoj seniorskoj konkurenciji.

Aleksa Rakonjac je sa ličnim rekordom od 630,2 kruga puškom potvrdio Međunarodni razred i uspeo da se plasira u veoma jako finale od osam najboljih seniora, čak na četvrtoj poziciji i osvojio šesto mesto i odgovarajuću nagradu.

Iva Rakonjac, koja je od svog brata Alekse mlađa za dve i po godine, je sa rezultatom od 622,7 krugova puškom osvojila dvanaesto mesto a za plasman u finale osam najboljih seniorki joj je nedostajalo samo 1,3 kruga.

Marko Ninković je sa rezultatom od 558 krugova osvojio dvanaesto mesto, a za plasman u finale osam najboljih seniora mu je nedostajao samo jedan krug.

Njegov stariji brat Velimir Ninković je sa rezultatom od 552 kruga, takođe bio ozbiljan kandidat za plasman u finale seniora pištoljem, od kojeg ga je delilo sedam krugova, koje je izgubio u poslednjoj seriji.

Ovo takmičenje je prvo od sedam nastupajućih međunarodnih takmičenja do kraja godine, na kojima će pored ovih četvoro najboljih juniora, putovati još nekoliko uspešnih mlađih takmičara Streljačke družine “Pančevo 1813”.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS