Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: 27 medalja za KDT "Dinamo" na prvenstvu Vojvodine - | K-013 Portal

PANČEVO: 27 medalja za KDT "Dinamo" na prvenstvu Vojvodine

kdt dinamo, pancevo, powerlifting

U sportskoj hali Tikvara u Bačkoj Palanci održano je prvenstvo Vojvodine u powerlifting sportu (discipline snage). Na ovogodišnjem prvenstvu Vojvodine nastupalo je 70 takmičara iz svih klubova sa teritorije Vojvodine. Za Klub dizača tegova Dinamo iz Pančeva, nastup je imao 31 takmičar što predstavljla blizu polovine od ukupnog broja prijavljenih takmičara. Takmičari kdt Dinamo osvojili su ukupno 27 medalja i to 15 zlatnih, 8 srebrnih i 4 bronzane, u različitim uzrastnim i težinskim kategorijama.

Trinaest takmičara kluba Dinamo ostvarilo je svoj debitantski nastup.Ova činjenica ukazuje na to da je oboren rekord po broju takmičarskih prijava od strane kluba u istoriji postojanja powerliftinga u Vojvodini.

U konkurenciji kadetkinja zlatne medalje osvojili su Dušica Bećarević i Kristina Jeremić. Kod muškaraca u istoj starosnoj kategoriji prvo mesto osvojio je Andrej Radomirović dok su Bogdan Jovović i Dejan Jovanović bio drugoplasirani

Juniorke Jovana Milošev, Aleksandra Kurdulija, Istra Nikolić bile su prvoplasirane u svojim tezinskim kategorijama, dok su Vanja Šerfezi i Anastasija Blagovčanin osvojile srebrne medalje.

Kod muškaraca zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji osvojili su Jose Mario Ponce Castillio, Sergej Šalić, Aleksandar Kačavenda i Janko Svetlik. Srebrom su se okitili Danilo Stojić i Aleksa Đorđievski, dok su trećeplasirani bili Luka Radomirović, Miloš Dojčinović i Srđan Bukarica. Petar Žarković i Miloš Blagojević zauzeli su 4.mesto dok je Petar Stojimanovski bio petoplasirani

IMG 20240310 185835 516

U kategoriji seniorki pobednice u svojim težinskim kategorijama bile su Jana Živanović, Anastasija Odžić i Jovana Radovanov. Zlatne seniroske medalje osvojili su Vladimir Jović i Nikola Medan. Srebrnom medaljom okitili su se Nikola Bogdanović i Aleksandar Šac, Marko Radovanov bio je trećeplasirani plasiran dok je Nikola Popnovakov bio 4.

U ekipnom plasmanu pehar za najtrofejniji klub pripao je klubu Dinamo iz Pančeva. Ovo je 4. uzastopna klubska titula na pokrajnskim powerlifting prvenstvima. Svi takmičari i takmičarke koji su osvojili zlatne medalje u svojim uzrastnim i težinskim kategorijama, upisali su se u listu rekordera Vojvodine u powerliftingu.

20240309 140253

Titule relativno najjačih takmičara dodeljene su: Kristini Jeremić(kadetkinja), Andreju Radomiroviću (kadet), Aleksandri Kurduliji (juniorka), Sergeju Šaliću (junior) i Jovani Radovanov (seniorka).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS