Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: 2023. godina najispunjenija za organizaciju Kareja - | K-013 Portal

PANČEVO: 2023. godina najispunjenija za organizaciju Kareja

kareja, pancevo, izvestaj o radu

Organizacija Kareja je predstavila izveštaj o aktivnostima u 2023. godini, ističući da je ta godina bila najispunjenija u njihovoj istoriji. U ovom periodu ostvarili su značajne rezultate kroz realizaciju tri projekta, od kojih je jedan bio regionalnog karaktera.

Prvi projekat, koji je obuhvatio više gradova u regionu, imao je istraživanje zasnovano na anketi sa 450 ispitanika, kao i zagovaračku inicijativu. Ovaj projekat je bio deo antikorupcijske inicijative finansirane od strane Evropske Unije, što je rezultiralo brojnim događajima i medijskim pokrivanjem širom regiona.

Dodatno, aktivno učešće u radnoj grupi Ministarstva pravde za izradu Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije u Srbiji za period 2023. – 2028. godine, kao i realizacija projekta "Treba nam Nacionalna strategija za stvarnu borbu protiv korupcije u Srbiji, a ne za fiktivnu", predstavljali su ključne tačke angažmana organizacije Kareja u toku godine.

Čuvari usko copy

Takođe, ističe se projekat "Autohtona škola vladavine prava – Kukulovce 2020.", koji je bio deo SMART Balkans konkursa, a čiji je proizvod bio dokumentarni film prikazan u 12 gradova i na četiri televizije.

Kareja je takođe nastavila sa monitoringom izbora 2023. godine, prateći važan proces demokratskog izražavanja volje građana.

Kruna godine bila je dodela Antikorupcijske povelje i Crne korupcijske značke, gde je priznanje za izuzetan doprinos u borbi protiv političke korupcije pripalo Centru za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) i novinarki Ivani Milosavljević.

DUL 9318 Povelja za Ivanu copy

Sa novim projektom koji su dobili krajem godine, organizacija Kareja nastavlja svoju misiju borbe protiv korupcije i promocije transparentnosti, kofinansiranu od strane Beogradske otvorene škole i Evropske Unije.

Ovaj izveštaj jasno pokazuje posvećenost organizacije Kareja u ostvarivanju pozitivnih promena u društvu, kao i njihovu želju da nastave sa radom na unapređenju integriteta i odgovornosti u javnom sektoru.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS