Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVKA Iva Rakonjac ostvarila najviši rezultat na takmičenju i peto mesto u kategoriji kadetkinja puškom - | K-013 Portal

PANČEVKA Iva Rakonjac ostvarila najviši rezultat na takmičenju i peto mesto u kategoriji kadetkinja puškom

iva rakonjac, streljastvo, sd pancevo 1813, pancevo

Proteklog vikenda je u slovačkom gradu Njitri održan tradicionalni 27. Međunarodni turnir za mlađe takmičare sa nazivom “Olimpijske nade“ na kojem je učestvovalo pet takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“ u disciplinama vazdušnim pištoljem i puškom.

Iva Rakonjac je ostvarila svojevrstan podvig, jer je prvog dana takmičenja ostvarila svoj lični rekord puškom od 628,2 kruga, koji je ujedno bio i najviši od rezultata svih takmičara i takmičarki koje je nadmašila za četiri kruga. Zato su joj organizatori uručuli posebno priznanje i počast.

Ona je na listi finalistkinja bila na prvom mestu, i borila se u veoma jakoj konkurenciji, ali je na kraju zauzela peto mesto u konkurenciji kadetkinja i ostala bez medalje od koje je delio 1,1 krug. Drugog dana je Iva ostvarila takođe visok rezultat od 625,0 krugova,koji je za 1,3 manji od prvoplasirane, zauzela petu poziciju u finalu, a nakon dva slabija pogodka osvojila sedmo mesto u konkurenciji juniorki.

Iva Rakonjac i Marko Ninković su na ovo takmičenje putovali o trošku Streljačkog saveza Vojvodine, nagradno za ostvarene dosadašnje rezultate u 2023.godini.

Marko Ninković je nastupio u konkurenciji kadeta pištoljem sa rezultatom od 552 kruga i zauzeo jedanaesto mesto, a od finala prvog dana ga je delilo samo dva kruga.

Drugog dana je Marko osvario rezultat od 560 krugova , kojim je zauzeo trinaesto mesto u jakoj konkurenciji juniora pištoljem.

Markov stariji brat Velimir Ninković je nastupio oba dana u konkurenciji juniora pištoljem i ostvario rezultate od 556 i 551 krug, a u konkurenciji kadeta pištoljem je nastupio i debitant Jovan Kondić sa rezultatima od 508 i 533 kruga.

Debitovao je Ognjen Bunčić u konkurenciji kadeta puškom sa rezultatima od 593,3 i 594,2 kruga, koje stabilno povećava na svakom takmičenju.

Naredno takmičenje je već narednog vikenda u Zrenjaninu, na kojem će mladi takmičari nastupiti na drugom kolu Lige kadeta i mlađih juniora Vojvodine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS