Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pančevački Logopedsko-edukativni centar “Korak po korak 2” organizovao međunarodnu konferenciju u Beogradu - | K-013 Portal

Pančevački Logopedsko-edukativni centar “Korak po korak 2” organizovao međunarodnu konferenciju u Beogradu

korak po korak 2, ljiljana djordjevic, pancevo

U organizaciji Pančevačkog Logopedsko edukativnog centra “Korak po korak 2” u Beogradu je održana međunarodna konferencija ”Kroz zvuk,ritam i pokret do govora”

Čarobno ,toplo i melodično uvela nas je dipl.defektolog logoped Jelena Kudrić, te subote 25.11.2023.godine u Beogradu,u svoj svet. Taj svet je posebno mesto ,gde deca sa različitim govorno-jezičkim poremećajima uče kako da iskažu slovom, slogom,rečju i pesmicom svoju emociju.Dobili smo priliku da naučimo kako da podstaknemo dete da nam se najpre približi,otvori, kako da pridobijemo njegovu pažnju.

Jeleni je to lako, a nama je postao izazov kako ćemo trudom i zalaganjem uspeti nakon Konferencije”Kroz zvuk,ritam i pokret do govora” ,stimulisati razvoj govora kod dece.

Inspirativno i stručno prenela nam je svoj prikaz rada na osnovu velike Natalije Genadijevne iz Rusije, kao i izuzetnog Rajana Dzada,muzikoterapeuta. Prikazani primeri predstavljaju nadahnuće za svakoga ko se bavi I radi sa decom.

Prikaz dobre prakse donela nam je dipl.def.logoped Aleksandrom Jovanović Kusmuk iz O.Š.~Sava Jovanović Sirogojno” iz Zemuna.

Stimulacijom socijalnih, kao i emocionalnih veština možemo osloboditi dete njegovih strahova, briga, nesigurnosti.Različitim metodama podstići ćemo dečju maštu, otvorićemo dečju dušu.

Uspeh je već u najavi, kao što kaže dipl.psiholog Ana Marković iz O.Š.”Stevica Jovanović” iz Pančeva.

Da bismo išli u korak sa vremenom, pratili tehnološka dostignuća na tabletu, mobilnom telefonu,a ipak koristili ga u edukativne svrhe kroz aplikaciju “Mobilić”,vodila nas je dipl.def.logoped Marina Ranđelović.

Uživali smo u Konferenciji”Kroz zvuk,ritam i pokret do govora”.

Svi mi koji radimo sa decom, učitelji , vaspitači , roditelji, defektolozi… izašli smo nadahnuti toplim rečima, pozitivnom energijom I osmesima ove četiri izuzetne ličnosti.

Iako se zbog raznih okolnosti čini da nam je vaspitno-obrazovna uloga u društvu opala,one nam daju nadu i podstrek da nastavimo sa radom potpomognuti njihovim smernicama.

Veliko im HVALA na tome!

Autorski tekst, Ljiljana Đorđević,
profesor razredne nastave

viber slika 2023 12 03 16 36 06 798

 

 

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS