Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVAC Vladimir Mirkov ponovo sa juniorskim zlatom - | K-013 Portal

PANČEVAC Vladimir Mirkov ponovo sa juniorskim zlatom

vladimir mirkov, ak panonija, pancevo

U subotu i nedelju 27 i 28 januara 2024. godine u altetskoj dvorani na Banjici održano je Prvenstvo Srbije za starije juniore.

Prvog dana je u disciplini sportskog hodanja na statzi nastupila starija pionirka Valentina Mirkov.

Valentina je ovog puta ispred sebe imala trasu od 3000m a kao pionirka učestvovala je sa čak 4 godine starijim takmičarkama.

Ni ovog puta Valentina nije ostala bez vrednog rezultata. Sve vreme trke je držala dobro prolazno vreme a u finišu trke je čak i pretekla takmičarku iz Ćuprije koja je prošlog vikenda proglašena za vicešampionku u kategoriji mlađih juniorki.

Valentina je tako na kraju trke zauzela odlično 4. mesto novim ličnim rekordom na 3000m koji sada iznosi 17:27.80 što je ujedno jedan od najboljih rezultata pionirki svih vremena.

Dan kasnije u nedelju u istoj disciplini nastupio je i sada već višegodišnji šampion Srbije njen brat Vladimir Mirkov. Vladimir je prošlog vikenda osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih juniora da bi sada nastupio i u kategoriji starijih juniora takođe na trasi dužine 3000m. Ovoga puta u dogovoru sa trenerom Sašom Stojilovićem Vladimir je išao na novi lični rekord u dvorani.

Od samog starta trke on se izdvojio da bi nakon prvog kruga drugoplasiranog takmičara ostavio iza sebe za 50 metara a ta prednost do kraja trke je bila i preko 150 metara. Vladimir je kroz cilj prošao prvi sa novim ličnim rekordom na 3000m koji sada iznosi 16:51.72 što je ujedno i najbolji rezultat ove godine u Srbiji.

U trci juniorki na 3000m učešće je uzela i atletičarka Panonije MIlica Jelić. Milici je ovo prva trka u Panoniji ali i prva dugoprugaška trka pa je ovo samo bio test spremnosti a trku je završila kao sedmoplasirana.

Uskoro su na programu dvoranska takmičenja u kategoriji seniora i pionira tako da panonci vredno rade na pripremama za naredna takmičenja. Osim ovoga "Panonija" će nastupiti i na tradicionalnom "Vršačkom belom krosu".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS