Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Održivost sela u fokusu: Planovi koalicije "Srbija protiv nasilja" predstavljeni u KAČAREVU - | K-013 Portal

Održivost sela u fokusu: Planovi koalicije "Srbija protiv nasilja" predstavljeni u KAČAREVU

srbija protiv nasilja, kacarevo, izbori 2023

Na pijaci u Kačarevu danas su aktivisti koalicije "Srbija protiv nasilja" razgovarali s meštanima u cilju pronalaženja rešenja za revitalizaciju ruralnih područja, naročito sela u okolini Pančeva. Fokus diskusije bio je usmeren ka stvaranju ambijenta koji bi motivisao mlade ljude da ostanu u selu iz ličnog izbora, a ne isključivo zbog ekonomske prisile.

"Na samo 15 minuta vožnje od centra grada, život u ovim selima predstavlja izazov. Iako suočeni s brojnim problemima, važno je podići svest o teškoćama koje pogađaju srpska sela", izjavila je za K-013 Tamara Maksić, kopredsednica Gradskog odbora Zeleno-levog fronta u Pančevu i dodala da je neophodna promena trenutne situacije izrazivši nezadovoljstvo nedostatkom podrške od strane aktuelne vlasti.

Iako infrastruktura i izgled mnogih sela ne obećavaju lak oporavak, predani pojedinci su odlučni da preuzmu inicijativu u borbi za oživljavanje ruralnih područja i očuvanje srpske poljoprivrede.

Tokom posete, aktivisti su pružili podršku radnicima Javnog preduzeća Pošta, potpisujući peticiju podrške za kačarevačkog radnika koji trpi odmazdu zbog učešća u štrajku. Pozvali su građane da podrže njihovu borbu za slobodu, pravdu i održivo društvo na predstojećim izborima zakazanim za 17. decembar.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS