Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NDSS PANČEVO: Cilj NATO bombardovanja bio je otimanje Kosova i Metohije - | K-013 Portal

NDSS PANČEVO: Cilj NATO bombardovanja bio je otimanje Kosova i Metohije

ndss pancevo, nato bombardovanje

Danas se navršava 25 godina od početka Nato bombardovanja naše zemlje i našeg grada. Tokom 11 nedelja bombardovanja poginulo je 2.500 građana, među kojima 89 dece i oko 1000 vojnika i policajaca. U Pančevu, koje je bilo prvo na udaru pogođena je fabrika "Utva" vojno skladište u okolini Kačareva i Kasarna "5000". 

Nakon toga gađana je i Rafinerija nafte u Pančevu, Petrohemija i Azotara. Poginulo je više naših sugrađana kao i pripadnika Vojske. Takođe, gađani su i ciljevi širom Južnog Banata.

Gradski odbor NDSS-e u Pančevu podseća da je cilj NATO bombardovanja bio otimanje Kosova i Metohije i da položeni životi nevino nastradalih građana, vojnika i policajaca ne smeju biti zaboravljeni ali ni uzaludni.

"NDSS je garant iskrene borbe za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu naše države i zbog toga je i ona i njen lider dr. Miloš Jovanović predmet najgnusnijih napada od strane onih koji su prihvatili i sprovode nemačko-francuski sporazum. To što ga vlast nije potpisala ne znači ništa jer ga sprovodi, na žalost, vrlo pedantno na štetu države Srbije i svih njenih građana. Mi od odbrane svake stope naše zemlje i našeg grada odustati nećemo nikada!", navodi se u saopštenju NDSS Pančevo. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS