Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Na teritoriji PU PANČEVO u novembru izvršeno 161 krivično delo - | K-013 Portal

Na teritoriji PU PANČEVO u novembru izvršeno 161 krivično delo

pu pancevo, krivicna dela, pancevo

Na teritoriji PU Pančevo u novembru 2023. izvršeno je ukupno 161 krivično delo, dok su u istom mesecu prethodne godine izvršena 234 krivična dela, što predstavlja smanjenje za oko 31 odsto.

Krivičnih dela iz oblasti opšteg kriminala izvršeno je ukupno 139, što je za 78. krivičnih dela manje u odnosu na isti mesec prošle godine, saopšteno je iz PU Pančevo.

Takođe, u novembru 2023. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, smanjen je broj izvršenih imovinskih krivičnih dela, krivičnih dela protiv javnog reda i mira i krivičnih dela protiv sloboda i prava čoveka i građana.

Policijski službenici PU Pančevo, zajedno sa službenicima Sektora tržišne inspekcije izvršili su pretres stana i drugih prostorija kod četrdesetdevetogodišnjeg muškarca kao i kontrolu tezge na robnoj pijaci „Aerodrom“, kojom prilikom je ukupno pronađeno oko 1200 pari patika zaštićenih robnih marki “Nike“,“Adidas“, „Premiata“ i dr. ukupne tržišne vrednosti oko 6.000.000,00 dinara. Navedenu robu je oduzela tržišna inspekcija i protiv navedenog lica je podneta krivična prijava zbog krivičnog dela Neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba ili usluga.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u tri odvojene akcije, zaplenili su veću količinu oružja i uhapsili jednu osobu, dok će protiv dve biti podnete krivične prijave, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je u pretresu stana i drugih prostorija V. B. (1957) iz okoline Vršca pronašla pet ručnih bombi. U stanu šezdesetosmogodišnjeg muškarca u Kovinu nađena su dva lovačka karabina, lovačka puška, malokalibarska puška, kao i oko 260 komada lovačkih patrona različitog kalibra, a u stanu pedesetjednogodišnjeg muškarca na području Plandišta dve ručne bombe, prepravljen pištolj, karabin, vazdušna puška sa optičkim nišanom, vazdušni pištolj i više komada lovačkih patrona. V. B. je određeno zadržavanje do 48 časova i on je uz krivičnu prijavu priveden u nadležno tužilaštvo, dok će protiv šezdesetosmogodišnjeg i pedesetjednogodišnjeg muškarca krivične prijave biti podnete u redovnom postupku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu – Posebnim odeljenjem za visokotehnološki kriminal, uhapsili su E. E. (1985) iz okoline Alibunara zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje. On se sumnjiči da je proganjao tridesetsedmogodišnju ženu na taj način što je, u poslednjih mesec i po dana, na svom profilu na jednoj društvenoj mreži objavljivao njene fotografije uz komentare. Osumnjičenom je, po ovlašćenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu je priveden tužiocu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS