Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MRAMORAK: Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i Fondacija princeze Katarine opremili dve učionice u školi "Sava Maksimović" - | K-013 Portal

MRAMORAK: Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i Fondacija princeze Katarine opremili dve učionice u školi "Sava Maksimović"

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, Fondacija princeze Katarine, osnovna skola sava maksimovic, mramorak

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine renovirali su i u potpunosti opremili dve učionice u Osnovnoj školi „Sava Maksimović“ u Mramorku. Renoviranje i opremanje ovih učionica, koje će biti od ključne važnosti za pružanje kvalitetne nastave i unapređenje muzičkih, umetničkih i kompjuterskih veština učenika, omogućeno je velikodušnom donacijom gospođe Nade Stivens u znak sećanja na njenog pokojnog supruga Dejvida Stivensa, navodi se u vesti objavljenoj na veb prezentaciji „Lajflajn“ Čikago.

Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago, koja je pod pokroviteljstvom Princeze Katarine više od 3 decenije, nastavlja da se brine za budućnost naše zemlje, za našu decu. Učionice za muzičko i likovno obrazovanje sada su opremljene sa 22 klupe, 22 stolice, katedrom i nastavničkom stolicom, 3 ormana, 7 klavijatura sa stalcima i torbama, 9 ksilofona i 1 harmonikom. Računarska učionica je opremljena sa 24 kompjuterska stola, 24 stolice, katedrom i nastavničkom stolicom, 2 ormana, 14 računara sa zvučnicima i slušalicama, 5 štampača u boji i 7 paketa papira.

Renoviranje ove dve učionice obuhvatilo je i zamenu podova, malterisanje i farbanje zidova, popravku vrata i radijatora i farbanje u računarskoj učionici. U učionici za muzičko i likovno obrazovanje malterisani su i okrečeni zidovi i ofarbani radijatori.

„Veoma sam zahvalna gospođi Nadi Stivens, koja je ovom donacijom dala deci priliku da prošire svoja znanja, razviju nova interesovanja i zabavljaju se koristeći savremenu tehnologiju. Zahvaljujući Lajflajnu Čikago i mojoj Fondaciji u Beogradu deca iz ove škola znaju da uvek mislimo na njih. Pružajući deci bolje uslove za učenje, podržavamo njihovu budućnost, a time i budućnost naše zemlje, ali i celog sveta“, rekla je Nj.K.V. Princeza Katarina.

Ljiljana Krničanin, direktorka Osnovne škole „Sava Maksimović“ u selu Mramorak, izrazila je zahvalnost Nj.K.V. Princezi Katarini, gospođi Nadi Stivens i Lajflajnu Čikago. „Kolektiv OŠ“Sava Maksimović“ Mramorak izražava ogromnu zahvalnost na donaciji koju je naša škola dobila od Humanitarne organizacije Lajflajn Čikago, a koja je pod pokroviteljstvom Princeze Katarine. Radost učenika je veoma velika i očigledna, kada koriste renovirane prostorije i opremu. Nastava informatike i muzičkog obrazovanja značajno je unapređena, a podržan je i razvoj školskog orkestra koji već dve decenije postiže izuzetne uspehe na festivalima i takmičenjima. Najsavremenija nastavna sredstva i instrumenti za školski orkestar su ogromna podrška i podsticaj za ukupan razvoj i napredak svih učenika škole. Možemo samo da izrazimo ogromnu zahvalnost Lajflajnu Čikago i gospođi Nadi Stivens za ovu nesebičnu donaciju koju ćemo dugo pamtiti i svakako opravdati svojim budućim nastupima i priznanjima“, rekla je Ljiljana Krničanin.

Direktorka je dodala i da je u predhodnoj školskoj godini orkestar ove škole osvojio prvu nagradu na 23. republičkoj smotri orkestara osnovnih i osnovnih muzičkih škola Srbije, na kojoj je, sa osvojenih maksimalnih 100 bodova, ponosno poneo titulu laureata, te da su i članovi orkestra presrećni i da vide donaciju kao i nagradu za njihov višegodišnji trud. Više fotografija pogledajte na sajtu Lajflajna, odakle je preuzeta kompletna sjajna vest.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS