Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Mikecova i Ninković najprecizniji pištoljem, miks PANČEVA odbranio titulu - | K-013 Portal

Mikecova i Ninković najprecizniji pištoljem, miks PANČEVA odbranio titulu

sd pancevo 1813, streljastvo

Strelci Pančeva 1813 osvojili su dve titule šampiona države drugog dana Prvenstva Srbije vazdušnim oružjem  u juniorskoj konkurenciji u sali Sportskog društva Crvena zvezda. Titule u grad na Tamišu odneli su miks vazdušnom puškom, Aleksa i Iva Rakonjac, i pobednik u takmičenju juniora pištoljem Marko Ninković. Najpreciznija juniorka vazdušnim pištoljem bila je Tea Mikec, nova nada beogradskog Policajca.

Pančevac Marko Ninković je vodio tokom celog finala juniora pištoljem, ali konstantno mu je „za vrat mu disao“ Luka Milošević (Akademac), koji se nedavno okitio juniorskim Kupom Srbije. Ninković je ipak sačuvao čelnu poziciju sa 0,7 krugova prednosti nad Miloševićem. Bronza je pripala Aleksi Nikoliću, koji je predvodio tim Smedereva ka pobedi u ekipnoj konkurenciji.

Za razliku od muškog finala, nadmetanje devojaka pištoljem je obilovalo preokretima i borba za zlato je bila neizvesna do poslednjeg hica. Do svoje prve titule pojedinačnog prvaka države je došla Tea Mikec (Policajac), bratanica Damira Mikeca. Tea, koja je u januaru pobedilaa Kupa Srbije, je nacionalni šampionat završila sa dva zlata, jer u subotu je bila članica pobedničkog miksa. Srebro je otišlo u ruke Olge Stojanović („Aleksa Dejović“, Užice), a bronzu je osvojila njena klupska drugarica Jovana Nikolić. Užički klub je izborio ekipnu titulu sa novim državnim rekordom – 1.650 krugova, 13 boljim od dosadašnjeg koji su delile ekipe družina „Dragan Jevtić Škepo“ i „Živko Relić Zuc“

U meču za zlato miks parova puškom sastali se šampioni iz 2023, sestra i brat Iva i Aleksa Rakonjac (Pančevo 1813), i tim kragujevačkog „Čika Mate“ (Una Ćorić/Uroš Aleksić). Pančevci su opravdali ulogu favorita i odbranili titulu pobedom od 16:6. Bronzu je osvojila ekipa SD „Dragan Jevtić Škepo“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS