Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website LOKVE: Festival švargle 9. i 10. februara - | K-013 Portal

LOKVE: Festival švargle 9. i 10. februara

svarglijada, lokve

Mesna zajednica Lokve, u saradnji sa Opštinom Alibunar, po sedamnaesti put, organizuje privredno-turističku manifestaciju “ŠVARGLIJADA – LOKVE 2024”. Manifestacija će se održavati 9. i 10. februara, u dvorištu i u velikoj sali Doma kulture.

Prvi dan, 9. februara, biće dan Lokvanskih gurmana i druženja u dvorištu Doma kulture, a 10. februara je glavni dan manifestacije i proglašenje pobedika u velikoj sali Doma kulture.

Po prvi put, ove godine, svi proizvođači švargle će se takmičiti zajedno (u istoj kategoriji), a predsednik komisije će biti akademik profesor dr Cvijan Mekić, profesor Poljoprivrednog fakutleta u Beogradu i predsednik komisije na najvećem regionalnom gastronomskom sajmu, sajam “Etno hrana i piće”.

Zainteresovani takmičari uzorak švargle mogu predati za ocenjivanje (cca 2kg) najkasnije do 10. februara u 11 časova.

“Gurmani, mesare, pečenjare, proizvođači meda, proizvođači rakija, proizvođači sira, proizvođači vina, distributeri poljoprivrednih mašina, osigiravajuće kuće…zauzmite vaše mesto na vreme. Time ćete dati doprinos očuvanju tradicije ove privredno-turističke manifestacije. Takođe, ovo je idealna prilika za upoznavanje novih ljudi i uspostavljanje poslovnih kontakta. Prijave su obavezne, kako za lokalne gurmane, tako i za izlagače i za takmičare. Kotizacija kao i mesto za štand se ne naplaćuju. Očekujemo Vas. Za sve dodatne informacije, kao i za prijavljivanje ekipa, možete pozvati broj 0641286907 – Darian ili se možete prijaviti u MZ Lokve”, saopštili su organizatori.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS