Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KOVIN: Proglašeni najuspešniji u sportu u 2023. godini - | K-013 Portal

KOVIN: Proglašeni najuspešniji u sportu u 2023. godini

kovin, najuspesniji sportisti 2023

Odbojkašica „Bavaništa“ Tijana Stojković i karatista „Radničkog“ Strahinja Đorđević najbolji su sportisti kovinske opštine u 2023. godini u tradicionalnom, 47. izboru najuspešnijih u sportu u opštini Kovin. Za najbolju ekipu u prošloj godini proglašen je ženski kata - tim Karate kluba „Radnički“, dok je najbolji trener Majda Močnik Đorđević iz ŽKK „Kovin“.

Tijana Stojković, najbolji poenter ekipe i lider ženske selekcije OK „Bavanište“, koja je prvi deo sezone u Prvoj vojvođanskoj ligi – Jug završila sa maksimalnim učinkom. Karatista Strahinja Đorđević je u 2023. godini osvojio šest medalja: ekipno zlatnu i pojedinačno bronzanu na Prvenstvu Vojvodine, srebrne medalje ekipno na Prvenstvu Srbije i Kupu Srbije, kao i zlatnu ekipno i srebrnu pojedinačno na Trofeju Srbije. Ženski kata-tim „Radničkog“ koji čine: Selena Đorđević, Andrea Mlinar, Anđela Spasojević i Anđela Krivošić, je u 2023. godini osvojio titilu šampiona Vojvodine i Srbije, kao i treće mesto na Kupu Srbije. Majda Močnik Đorđević sa mlađim selekcijama ŽKK „Kovin“ godinama unazad postiže zapažene rezultate u okviru takmičenja koji organizuje Košarkaški savez Vojvodine, a prošle godine je sa mlađim pionirkama osvojila treće mesto.

U kategoriji perspektivnih sportista i sportistkinja nagrađeni su: odbojkašica „Bavaništa“ Milana Stanković, karatista „Radničkog“ Strahinja Vajić, rukometaš „Radničkog“ Vanja Mirković, odbojkašica „Radničkog“ Nađa Mandić, bokser i član KBV „Akademija Vitez“ Aleksandar Jovanović i fudbaleri „BSK-a“ iz Bavaništa, odnosno „Kolonije“ iz Kovina Živan Petrović i Luka Čolić. Perspektivne ekipe opštine Kovin u 2023. godini su: mlađe pionirke (2010. godište) ŽKK „Kovin“ i kadetsko juniorski kata - tim Karate kluba „Radnički“.

Nagrada u kategoriji „asovi kovinskog sporta“ otišla je u ruke Liviusa Bunde, legendarnog karatiste i prvog majstora karatea u Kovinu. Osim toga, Livius Bunda je i prvi reprezentativac i prvi državni selektor iz našeg grada. Trenutno je prvi čovek beogradskog Karate kluba „Evropa“.

„Ekipa za sećanje“ je ŽKK „Kovin“, selekcija koja je 2000. godine osvojila trofej namenjen pobediku Kupa SR Jugoslavije i tako ostvarila najveći uspeh u istoriji kovinskog loptaškog sporta.

Nagrada za životno delo pripala je Petru Bogunoviću, dugogodišnjem odbojkaškom radniku i aktuelnu predsedniku Odbojkaškog saveza Vojvodine i potpredsedniku Odbojkaškog saveza Srbije.

Dobitnici specijalnih nagrada su: pioniri (2008. godište) KK „Radnički“, košarkaš Radničkog Nikola Vujković, Marija Lukić i Ivica Jovčić iz KSR „Dunavac“ 2020, Jovan Bižić iz OFK „Kolonija“, Hana Obućina košarkašica ŽKK „Kovin“, Novica Stojanović, bivši košarkaš, sada trener, a ujedno i uspešan atletičar i Đorđe Todorović, rukometaš „Radničkog“ . U oblasti školskog sporta, nagrade su pripale Hani Obućini – bacanje kugle i njenom nastavniku Ivanu Lukiću iz OŠ „Jovan Jovanović zmaj“ i Vuku Rančiću – mini atletika, iz OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa.

U kategoriji sportskih nada nagrađeno je šezdeset dvoje najmlađih sportista naše opštine i budućih uspešnih rukometaša, odbojkaša, odbojkašica, košarkaša, košarkašica, fudbalera, fudbalerki, karatista, karatistkinja, šahista i boksera.

Svečano, 47. Proglašenje najuspešnijih u sportu u opštini Kovin u organizaciji opštinskog Sportskg saveza upriličeno je u nedelju u pozorišnoj Sali Centra za kulturu Kovin. Svečanosti su, osim nagrađaenih sportista, prisustvovali i članovi njihovih porodica, predstavnici klubova i lokalne samouprave, kao i gosti iz Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Vojvodine.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS