Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website JANKULOVIĆ: Promovišu brzi voz, a uništavaju pruge po Vojvodini - | K-013 Portal

JANKULOVIĆ: Promovišu brzi voz, a uništavaju pruge po Vojvodini

bojan jankulovic, ssp pancevo

Bojan Jankulović, pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde, izneo je oštre kritike na račun Srpske napredne stranke, ističući da se dok se vlast hvali brzinom razvoja železničkog sistema, pruge u Vojvodini pretvaraju u staro gvožđe. Jankulović je naglasio da su pruge u Vojvodini, koje su nekada bile među najrazvijenijima u Evropi, sada u rasulu.

"Danas u Vojvodini su ukinute mnoge relacije, polasci vozova su neredovni, a do samo pre nekoliko godina mogli ste da odete iz bilo kog vojvođanskog mesta sve do Kikinde, Zrenjanina, Pančeva, Apatina, Sombora, Subotice...", rekao je Jankulović. Dodao je da se danas iz Pančeva može putovati vozom samo ka Vršcu, dok su nekada tom istom prugom prolazili i međunarodni vozovi.

Jankulović je istakao da je gusta mreža pruga koja je spajala skoro sva mesta u Vojvodini bila idealna za razvoj gradskih i prigradskih sistema, ali da gotovo da više ne postoji. Upozorio je da će manje opštine i sela biti teško privlačne za nove investicije bez železnice kojom bi se roba mogla prevoziti.

"Stranka slobode i pravde garantuje da će obnoviti pružnu mrežu, povezati sve građane u Vojvodini i vratiti im normalnost u život koju im je ova nesposobna vlast oduzela", zaključio je Jankulović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS