Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website IDVOR: Pupinove Zlatne lestve premijerno 15. novembra - | K-013 Portal

IDVOR: Pupinove Zlatne lestve premijerno 15. novembra

predstava, pupinove zlatne letve, idvor

Predstava “Zlatne lestve” u izvođenju glumca Fuada Tabučića biće izvedena u sredu 15. novembra u sali Doma kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru.

Prema rečima direktora ove kulturne ustanove, Svetislava Zakića, pre dve godine Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama opredelio je sredstva za igranje prve monodrame o Mihajlu Pupinu. Tada su uvideli činjenicu, da cela priča o Mihajlu Pupinu ne može da stane u jednu pozorišnu predstavu. Tako su došli na ideju da naprave trilogiju, s tim, da će svaka predstava moći da se izvodi i pojedinačno. Pre dve godine, ta predstava je privukla mnogo pažnje, igrana je ne samo u opštini Kovačica, već i u drugim gradovima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, navodi Zakić.

Ove godine je Pokajinski sekretarijat za kulturu ponovo opredelio sredstva, kako bi se uradio nastavak, odnosno drugi deo predstave o Mihajlu Pupinu, koji režira i igra u njemu Fuad Tabučić. Predstava je napisana prema autobiografiji Mihajla Pupina a dramaturšku obradu radila je Ružica Vasić.

Predstava će biti odigrana premijerno 15. novembra u Idvoru sa početkom u 19 časova, zatim 16. novembra u Domu kulture „Jožef Atila“ u Debeljači u 16 časova. Istog dana, predstava će biti odigrana i u Crepaji, u svečanoj sali Mesne zajednice u 19 časova, zatim 17. novembra u Galeriji V. Fijata u Samošu u 14 časova, istog dana u bioskopskoj sali u Melencima u 19 časova. 21. novembra će predstava biti prikazana i publici u Osnovnoj školi „Maršala Tita“ u Padini sa početkom u 12:30. 27. novembra u saradnji sa Gimnazijom „Mihajlo Pupin“, predstava će biti odigrana u Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici, sa početkom u 9 časova i 5 minuta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS