Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website IDVOR: Pupinove Zlatne lestve odigrane premijerno u Domu kulture - | K-013 Portal

IDVOR: Pupinove Zlatne lestve odigrane premijerno u Domu kulture

idvor, pupinove zlatne lestve, dom kulture

Pred idvorskom publikom premijerno je izvedena pozorišna predstava „Pupinove Zlatne lestve“.

U Domu kulture „Mihajlo Pupin“ u Idvoru, u sredu 15. novembra premijerno je odigrana predstava „Pupinove Zlatne lestve“.

U predstavi je igrao glumac Fuad Tabučić, koji kaže da sebe u Idvoru može da nazove već skoro i domaćim, zbog velike saradnje sa idvorskim domom kulture. U zajedničkoj produkciji, izrasla je i ova predstava, koja je nastavak prvog dela planirane trilogije o Mihajlu Pupinu.

U predstavi je obuhvaćen period Pupinovog dolaska u Ameriku, do njegovog odlaska na koledž. Priču je, prema rečima glumca ali i reditelja predstave Fuada Tabučića, poželjno da čuju pre svega mladi, oni koji su na putu ka svom odrastanju.

Prema rečima direktora Doma kulture „Mihajlo Pupin“, Svetislava Zakića, predstava je obuhvatila najtežih 5 godina života Mihajla Pupina, kada se u Americi suočavao sa novim iskustvima i preprekama, ne znajućujći jezik, bez ikakvih materijalnih sredstava, ali sa velikim znanjem, navodi Zakić.

U četvrtak 16. novembra predstava se igra u Domu kulture „Jožef Atila“ u Debeljači u 16 časova i u Crepaji, u svečanoj sali Mesne zajednice u 19 časova, zatim 17. novembra u Galeriji V. Fijata u Samošu u 14 časova, istog dana u bioskopskoj sali u Melencima u 19 časova. 21. novembra će predstava biti prikazana i publici u Osnovnoj školi „Maršala Tita“ u Padini sa početkom u 12:30. 27. novembra u saradnji sa Gimnazijom „Mihajlo Pupin“, predstava će biti odigrana u Domu kulture „3. oktobar“ u Kovačici, sa početkom u 9 časova i 5 minuta.

Za mesec decembar će raspored igranja predstave biti naknadno objavljen.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS