Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DOLOVO: Izložba Minje Knežević i Jovana Klaudia Zlatanovića od 7. februara - | K-013 Portal

DOLOVO: Izložba Minje Knežević i Jovana Klaudia Zlatanovića od 7. februara

minja knezevic, jovan zlatanovic, dolovo, izlozba

Izložba fotografija i crteža Minje Knežević i Jovana Klaudia Zlatanovića biće otvorena 7. februara u 19 časova, u Galeriji „Vasica” Doma kulture „25. maj” Dolovo.

Minja Knežević, rođena je u Zrenjaninu 1983. godine. Završila je kurs fotografije u školi Fabrika Fotografa.

O Minjinim radovima, mr Snežana Manasić kaže:

U svom stvaralaštvu, Minja Knežević se bavi ženskom figurom i portretima kroz prizmu Mitologije sa uplivima magijskih rituala. Mitološke elemente preklapa sa savremenim trenutkom žene, čiju figuru i portret stavlja u različite prostore i pejzaže koristeći kontraste u osvetljenju kojim daje karaktere ženskim likovima.

Jovan Klaudio Zlatanović, rođen je u Pančevu 1993. godine.

O Jovanovim radovima govori njegov mentor, mr Zoran Deranić, likovni urednik Doma omladine Pančevo:

Svojim pristupom i neposrednošću, Jovan je stekao veliki broj prijatelja u Ateljeu Doma omladine Pančevo, koju pohađa od 2021. godine. Na poslednjoj Godišnjoj grupnoj izložbi Škole crtanja imao je zapažen nastup sa svojim crtežima, što ga je na neki način i preporučilo za ovu izložbu. U svom predanom naporu da bude na visini zadatka i savlada zahteve studijskog crtanja, Jovan je pronašao svoje carstvo likovnog govora, koje svojim iskrenim jezikom prevazilazi sve teškoće i prepreke koje život pred nas postavlja. U svetu koji nam se otkriva u njegovim radovima, možemo videti nekonvekcionalnu lepotu čistog likovnog izraza, kao posledicu radosti stvaranja.

Izložba se realizuje u sklopu „26. Vinarijade” Dolovo 2024.

Izložba će biti otvorena do 14. februara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS