Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DEBELJAČA: U petak poslednji ovogodišnji vašar - | K-013 Portal

DEBELJAČA: U petak poslednji ovogodišnji vašar

vasar, debeljaca

U Debeljači će u petak 10. novembra u organizaciji javnog komunalnog preduzeća “4. oktobar” biti održan poslednji ovogodišnji vašar, poznatiji kao vašar kupusa.

Debeljački vašari poznati su kao oni sa najdužom tradicijom. Održavaju se četiri puta godišnje, po jedan tokom sva četiri godišnja doba. Ponuda robe je raznovrsna, i inače je retkost videti je na jednom mestu, a prodavci navode da se tokom trajanja novembarskog vašara najviše prodaje kupus pa je tako i sam vašar u novembru dobio ime – vašar kupusa.

Prema rečima direktora JKP „4. oktobar“, Lasla Jovera, stočni deo pijace u okviru novembarskog vašara biće organizovan ali kako bi se izbegao rizik od afričke svinjske kuge na područje opštine, u ponudi neće biti svinja i prasetine, a ostatak stočnog pijaca će normalno funkcionisati.

Novembarski vašar je ujedno i poslednji vašar koji se organizuje u Debeljači ove godine. U novoj kalendarskoj godini prvi tradicionalni vašar biće održan poslednjeg petka u martu. Inače, ove godine je obeležen značajan jubilej – 150 godina od održavanja prvog vašara u ovom mestu. Tim povodom su u septembru Mesna zajednica Debeljača, Dom kulture “Jožef Atila” i Javno komunalno preduzeće “4. Oktobar” iz Debeljače organizovali veliku proslavu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS