Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DEBELJAČA: OŠ „Moša Pijade“ osvojila 2. mesto za aktivnost i kreativnost - | K-013 Portal

DEBELJAČA: OŠ „Moša Pijade“ osvojila 2. mesto za aktivnost i kreativnost

os mose pijade, debeljaca

Osnovna škola „Moša Pijade“ iz Debeljače osvojila je drugo mesto za film koji su uradili u okviru projekta “Budi aktivan i kreativan”.

Visoko drugo mesto osvojila je debeljačka osnovna škola za projekat “Budi aktivan i kreativan”, koji je u okviru evropske nedelje sporta pokrenut od strane Evropske komisije sa ciljem razvoja sporta i fizičke aktivnosti.

Kako navodiprofesorka OŠ „Moša Pijade“ Matilda Dimitrović, u okviru projekta prijavilo se 16 škola a drugim mestom je OŠ „Moša Pijade“ prezadovoljna. Cilj im je bio da uključe što više učenika a u tome su i uspeli.

Projekat je realizovan u oktobru i obuhvatio je 5 kako sportskih, tako i obrazovnih aktivnosti. Učestvovali su svi učenici ove škole, njih 310. Prema rečimaprofesorke pomenute škole, prva aktivnost im je bila pešačka tura u sklopu Dečje nedelje, u kojoj su učestvovali viši razredi ove škole. Druga aktivnost je bio fudbalski dan, nakon toga su sledile narodne igre, nakon toga su sledili poligoni za mališane, gde su učestvovali niži razredi a kao poslednju aktivnost, učenici ove škole imali su rukometni dan.

Kreativnost i orginalnost, broj uključenih učenika u ovaj program bili su glavni kriterijumi u izboru najboljih. Deo projekta bila je i izrada filma gde su prikazane sve aktivnosti.

Osnovna škola „Moša Pijade“ trenutno je uključena i u projekat „Zdravo rastimo“, koji takođe ima za cilj afirmaciju školskog sporta. Učenici i nastavnici planiraju i u buduće da učestvuju u sličnim programima koji pored sportskih aktivnosti i obrazovanja, daju mogućnost druženja kako učenika međusobno tako i celog školskog tima.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS