Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BELA CRKVA: Izložba “Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta” od 6. februara - | K-013 Portal

BELA CRKVA: Izložba “Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta” od 6. februara

bela crkva, izlozba beli rusi i renesansa srpskog pozorista

Izložba “Beli Rusi i renesansa srpskog pozorišta” biće otvorena u utorak, 6. februara sa početkom u 18 časova u galerijskom prostoru Muzeja u Beloj Crkvi.

Uz pažljivo odabran tekst i uz pratnju slika predstaviće se istorijat pozorišta u Srbiji stvaran pod uticajem belih Rusa u vreme Oktobarske revolucije.

Osnivanje baleta, veliki doprinos razvoju opere, profesionalizacija scenografije i kostimografije, uticaj na režiju – za sve su to, između ostalog, zaslužni ruski doseljenici. Donose iskustvo Moskovskog hudožestvenog teatra, Boljšoj teatra, te petrogradskih Aleksandrinskog i Marijinskog teatra, ali i ostalih ustanova u kojima su stvarali, dolaze nakon saradnje sa Stanislavskim, Nemirovič-Dančenkom, Mejerholjdom, Anom Pavlovom, Fjodorom Šaljapinom i mnogim drugim legendarnim imenima.

Projekat realizuje udruženje Petrovaradin Media, uz medijsku podršku Color Media Communications, institucijalnu podršku Ministarstva kulture, kao i podršku Muzeja pozorišne umetnosti Srbije, koji je za potrebe realizacije projekta ustupio istorijsku građu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS