Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website “Balkan Dance” muzičara iz Padine osvaja publiku - | K-013 Portal

“Balkan Dance” muzičara iz Padine osvaja publiku

balkan dance, padina

Vladimir Halaj iz Padine je uspeo da u jednu numeru uklopi više muzičkih pravaca i predstavi publici neki novi zvuk.

Profesor muzike iz Padine, i harmonikaš Vladimir Halaj uspeo je da u jednu muzičku numeru, pod nazivom „Balkan Dance“ uklopi više muzičkih žanrova. Prema njegovim rečima, sve je nastalo spontano. Počeo je da komponuje još kao dete, jer ga je intrigirala filmska muzika. Što se tiče ove konkretne kompozicije, najpre ju je komponovao za klavir i simfonijski orkestar a zatim je odlučio da uradi eksperiment i dodao je elemente hevi metala i roka, nakon toga je dodao i harmoniku, kaže Halaj.

U projekat su se priključili i drugi muzičari i to iz više slovačkih sela: Vladimir Kuharik iz Kovačice na bubnjevima, Miroslav Hemela iz Bačkog Petrovca na električnoj gitari, Ivan Galamboš iz Gložana na klavijaturi i Jan Brtka iz Bačkog Petrovca, koji je svirao bas.

Vladimir Halaj je dobitnik mnogih nagrada a učestvovao je na mnogim takmičenjima. Jedno od omiljenih, koje će uvek pamtiti, je njegovo prvo takmičenje, gde se takmičio u teškoj kategoriji a osvojio je drugo mesto.

U planu je i nekoliko kompozicija, koje će svetlost dana ugledati do kraja leta, navodi Halaj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS