Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website K-013.com | Uslovi korišćenja - | K-013 Portal

Ulovi korišćenja K-013 sajta

1.

USLOVI KORIŠĆENJA SAJTA

Hvala što ste posetili naš internet sajt. Vaš pristup, kao i korišćenje našeg internet sajta (u daljem tekstu: „Sajt“) podleže ovim uslovima korišćenja i važećim zakonskim propisima koji uređuju ovu oblast. Pristupom i korišćenjem Sajta, prihvatate bez ograničenja, ove uslove korišćenja. Ukoliko ne prihvatate ove uslove korišćenja bez ograničenja, molimo Vas da odmah napustite naš Sajt.

2.

Vlasništvo nad sadržajem

Sajt i svi tekstovi, logotipi, grafika, slike, audio materijal i ostali materijal na ovom sajtu (u daljem tekstu: „Sadržaj“), jesu autorsko pravo ili vlasništvo K-013 portala ili su na Sajt postavljeni uz dozvolu vlasnika ili ovlašćenog nosioca prava. Korišćenje Sadržaja, osim na način opisan u ovim uslovima korišćenja, bez  dozvole vlasnika Sadržaja je strogo zabranjeno. Pojedini tekstovi se mogu preuzeti uz obavezno navođenje da je vest preuzeta sa sajta K-013 i mora sadržati link do vesti na našem portalu. K-013 će zaštiti svoja autorska prava, svoja prava intelektualne svojine i ostala srodna prava, kao i druga prava, u najvećoj meri dozvoljenoj zakonom, uključujući i krivično gonjenje. 

Sajt K-013 preuzima vesti sa drugih sajtova (portali, agencije i sl). Ti tekstovi mogu sadržati fotografije, logotipe, grafike, audio materijal i ostali materijal koji nisu u vlasništvu K-013. Svi tekstovi koji nisu u vlasništvu sajta K-013 adekvatno su obeleženi odmah ispod naslova teksta, gde je naveden izvor vesti, dok je autor fotografije naveden odmah ispod slike na adekvatan način (u skladu sa onim kako je naznačeno ispod fotografije na izvoru informacija ili u RSS Feed-u). K-013 ne prihvata odgovornost ukoliko je na izvoru informacija netačno ili nepotpuno napisano ko je autor fotografije. Ukoliko je fotografija preuzeta sa sajta koji je besplatan (Pixabay.com, Freeimages.com i sl) izvor fotografije može a i ne mora biti objavljen, jer u tim slučajevima to nije obavezno. Sajt K-013 ne odgovara za tačnost podataka koji su prenešeni od drugog izvora. Ukoliko je fotografija poslata K-013 portalu u sklopu vesti koja je planiarna za objavu, neophodno je navesti ko je autor fotografije. Ukoliko autor želi, može ostati anoniman. 

3.

Izuzeće od odgovornosti

Sajt koristite na sopstveni rizik. K-013 nije odgovoran za materijalnu ili nematerijalnu štetu, direktnu ili indirektnu koja nastane iz korišćenja ili je u nekoj vezi sa korišćenjem Sajta ili njegovog Sadržaja.

4.

4.1 Vaša upotreba sajta 

Sadržaj Sajta može sadržati netačne podatke ili štamparske greške. Promene na Sajtu se mogu napraviti periodično u bilo kom trenutku i bez obaveštenja. K-013 se ne obavezuje da redovno ažurira informacije na Sajtu. K-013 ne garantuje da će Sajt funkcionisati bez prekida ili grešaka, da će nedostaci biti blagovremeno ispravljani ili da je Sajt kompatibilan sa vašim hardverom ili softverom. Informacije date na ovom Sajtu ne treba tumačiti kao savete za donošenje odluka bilo koje vrste. Treba da se posavetujete sa odgovarajućim stručnjakom ako Vam je potreban specifičan savet prilagođen Vašoj situaciji.

4.2. Aktivnost botova na Fejsbuk stranici K-013 Online

Svaka aktivnost botova najstrožije se kažnjava. Komentari se smatraju beskorisnim i biće obrisani, a oni koji su postovali biće banovani sa stranice. Higijena Fejsbuk stranice se mora održavati. Ukoliko primetite aktivnost botova na stranici, poželjno je prijaviti u inbox stranice K-013 Online. Ovo pravilo biće upotrebljeno i za sve ostale, koji se ne smatraju botovima, koji ulaze u raspravu sa drugim čitaocima, a da komentari prelaze granicu pristojnosti ili su u suprotnosti sa stavom 4.3 Uslova korišćenja.

4.3. Komentari na društvenim mrežama i sajtu

Vaši kometari na tekstove na K-013 sajtu i Fejsbuk stranama su nam dragoceni jer je to važan segment delovanja medija.

Sa Fejsbuk stranica, koje su u vlasništvu K-013 Media, administratori će uklanjati komentare za koje procene da su suprotni Uslovima korišćenja. Ukoliko korisnik društvene mreže nastavi da krši Uslove korišćenja, administratori zadržavaju pravo da istog banuju sa stranice i onemoguće dalje aktivnosti. Automatski ban dobiće svi oni koji na bilo koji način napadnu K-013 i time čine direktnu ili indirektnu štetu. 

Komentari na Sajtu neće biti objavljeni ukoliko krše srpske i međunarodne zakone. Na Sajtu i Fejsbuk stranicama u vlasništvu Sajta nema mesta za komentare koji se koriste lažima i koji propagiraju ili podržavaju nacionalnu, versku, rasnu političku, polnu ili diskriminaciju na osnovu seksualnog opredeljenja kao i propagandu. Sa Sajta i Fejsbuk stranica u vlasništvu Sajta biće obrisani (a autori banovani) i uvredljivi, preteći i vulgarni komentari, oni koji ne poštuju pretpostavku nevinosti, nepotrebno zadiru u intimu drugih, zloupotrebljavaju emocije, koriste govor mržnje, kao i oni koji koriste stereotipe odnosno pojedince i njihova dela poistovećuju sa celom grupom, nacionalnom manjinom ili narodom, komentari čiji je cilj nanošenje štete drugoj osobi. Takođe, zadržavamo pravo da sankcinišemo svako postavljanje linkova u komentarima ka sajtovima koji direktno ili indirektno štete ugledu K-013 portala. 

5.

Linkovi ka drugim sajtovima

Sajt K-013 sadrži tekstove i linkove ka drugim sajtovima čiji vlasnik ili korisnik nije K-013. Takvi linkovi su obezbeđeni isključivo da bi Vama pružili što više informacija. K-013 ne kontroliše i nije odgovoran za rad, sadržaj, politiku privatnosti ili bezbednost ovih sajtova. K-013 ne kontroliše sadržaj ili proizvode ili usluge dostupne na ovim internet sajtovima. Ako uspostavite vezu sa takvim sajtovima preko linka na našem Sajtu, to činite na sopstveni rizik i bez saglasnosti sajta K-013.

6.

Uklanjanje fotografija sa K-013 portala (copyright)

Ukoliko ste vlasnik fotografije koja se našla na našem portalu, a ona je preuzeta sa drugog izvora, koji je adekvatno potpisan ispod fotografije (podaci od izvora vesti ili dobijeni preko FEED-a), i želite da je uklonimo zbog toga što smatrate da smo povredili autorska prava, kontaktirajte nas na email [email protected].

K-013 portal ne snosni nikakvu odgovornost, troškove i sl. ukoliko smatrate da ste objavljivanjem fotografije, koja je preuzeta sa drugog izvora (ili kroz feed), a koja je adekvatno potpisana prema podacima od izvora ili feed-a, oštećeni na bilo koji način. Takođe, K-013 portal ne snosi nikakvu materijalnu i nematerijalnu odgovornost ukoliko autor fotografije na izvornoj stranici nije pružio dovoljno informacija i dokaza da ima vlasništvo nad fotografijom a naročito u slučaju ako fotografija nije potpisana jer se tada može smatrati da je ona slobodna za korišćenje.  Nepotpisivanjem fotografije autor  svesno dovodi u zabludu potencijalne korisnike iste.

Uklanjanje fotografije, zamena sa drugom odgovarajućom fotografijom ili najčešće brisanje vesti biće izvršeno u najkraćem mogućem roku. Fotografije se i nakon brisanja na portalu može pronaći u Google pretrazi. Brisanje tih fotografija se vrši periodično o čemu više možete pročitati na www.google.rs . K-013 portal ne može uticati na brzinu uklanjanja fotografija iz Google pretrage. 

7.

Izmena uslova korišćenja

K-013 može u svakom trenutku izmeniti ove uslove korišćenja tako što će ažurirati ovaj tekst. Vi ćete automatski biti obavezani novim uslovima korišćenja sadržanim u izmenama, te bi iz tog razloga trebalo da periodično posetite ovu stranicu radi upoznavanja sa trenutno važećim uslovima korišćenja.