Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poraz Partizana u Podgorici, u petak odluka o finalisti - | K-013 Portal

Poraz Partizana u Podgorici, u petak odluka o finalisti

kk partizan, podgovrica, budućnost, aba liga

Košarkaši Partizana poraženi su večeras od Budućnosti u Podgorici rezultatom 73:74 u drugom meču polufinalne serije plej-ofa, pa će odluka o finalisti ABA lige pasti u petak u Beogradskoj Areni.

Prvo poluvreme proteklo je u čestim promenama vođstva, a Partizan je posle 20 minuta vodio rezultatom 40:36.

Partizan je na startu treće deonice vodio 46:40, ali je domaćin zaigrao bolje i preokrenuo.

U poslednjih 10 minuta se ušlo sa 62:57 za domaćina. Sedam minuta pre kraja isključen je košarkaš Partizana Frenk kaminski, a Budućnost je u tom trenutku vodila plus devet (68:59). U poslednja tri minuta ušlo se sa 70:67 za Budućnost, a 71 sekundu pre kraja bilo je 74:69.

Aleksa Avramović je sa dva pogođena slobodna bacanja smanjio na 73:74 15 sekundi pre kraja.

Jedanaest sekundi pre kraja Kenan Kamenjaš nije iskoristio nijedno od dva slobodna bacanja, a Avramović je uz zvuk sirene promašio polaganje za pobedu.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Kevin Ferel sa 13 poena, Kenan Kamenjaš je dao 12, Nikola Tanasković 11, a Flečer Megi 10.

Kod "crno-belih" je Kevin Panter dao 17 poena, uz šut za tri poena 1/7, a Pi Džej Doužer je dao 10 poena za Partizan koji za tri poena bio veoma loš - 3/19.

Treći meč igra se u petak u beogradskoj Areni, a satnica će biti naknadno objavljena.

Obradović: Biće potrebno malo više da bismo se plasirali u finale

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle večerašnjeg poraza od Budućnosti (73:74) da će u majstorici njegova ekipa morati da pokaže malo više na terenu da bi se plasirala u finale plej-ofa ABA lige.

"Prva stvar koju želim da uradim je da čestitam Budućnosti na pobedi. Serija je 1:1, nije bitno da li je pola koša ili 10 ili kako god, rezultat je važan, pobeda, serija se vraća u Beograd", rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Obradović je rekao da misli da je njegova ekipa igrala prilično dobro.

"Imali smo pet izgubljenih lopti za redom, Budućnost je uspela da se vrati. Onda su oni imali dobijenu utakmicu, a mi smo igrali agresivnu odbranu, poentirali iz teških situacija, a promašivali otvorene šuteve. Borbenost na nivou, ali biće potrebno malo više da bismo se plasirali u finale", dodao je trener "crno-belih".

Novinare je zanimao Obradovićev komentar na ponašanje navijača Budućnosti, koji su u nekokliko navrata vređali košarkaše Partizana.

"Moja poruka je ona od prvog dana otkad sam se vratio u Partizan. Ovo je samo košarka i trebalo bi da se završi pričom o košarci. Nikakve tenzije nam nisu potrebne. Mi smo klub koji sa ekipom Budućnosti gaji odlične odnose. Koristim priliku da pozovem navijače Partizana da navijaju fer i korektno i da bolji ode u finale", istakao je Obradović.

Trener Partizana želi da sve ostane u sportskim okvirima.

"Ne nameravam da odustanem od toga jer smatram da su te stvari najbitnije u našim životima. Potrebno je da budeš čovek i da se ponašaš fino, kulturno i pristojno. Vi imate i neke druge primere. Pero je kod vas, nije kod mene", zaključio je Obradović



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS