Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website STARČEVO: Stalna postavka „Starčevo kroz vekove“ obogaćena sa sedamnaest konzerviranih predmeta - | K-013 Portal

STARČEVO: Stalna postavka „Starčevo kroz vekove“ obogaćena sa sedamnaest konzerviranih predmeta

pagus, starcevo, muzej starcevo

Udruženje "Pagus" iz Starčeva nastavilo je sa uređenjem stalne postavke "Starčevo kroz vekove" koja ilustruje život ovog mesta kroz 8.000 godina kontinuiranog naseljavanja.

Posetioci će moći da vide set kolarskog alata iz 19 veka, koji je nakon konzervacije otkrio svoje skriveno lice ispod višedecenijske patine. Postavku će obogatiti i originalna peć, stara više od jednog veka, koja se koristila u zgradi u kojoj se svojevrsni muzej i nalazi.

Po prvi put će biti prikazani i drveni predmeti iz domaćinstva - hoklica za otkivanje kose i grebeno - češalj za vunu ili konoplju, koji ilustruju život prve polovine prošlog veka.

Konzervatorski radovi izvedeni su u okviru projekta "Zaštita i obogaćivanje postavke Starčevo kroz vekove - lokalna raznolikost za nacionalno bogatstvo" koji je finasiran od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS