Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Vladimir Mirkov trostruki prvak Srbije - | K-013 Portal

PANČEVO: Vladimir Mirkov trostruki prvak Srbije

vladimir mirkov, ak panonija, pancevo

U nedelju drugog dana Prvenstva Srbije za seniore u disciplini sportkog hodanja na 3000 metara nastupio je mlađi junior Vladimir Mirkov (2008). Vladimir je krajem januara u svojoj kategoriji osvojio zlato na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore a takođe je titulu prvaka Srbije potvrdio i na Prvenstvu Srbije za starije juniore u konkurenciji sa dve godine starijim takmičarima.

Ovog vikenda Vladimir je po prvi put nastupio i u konkurenciji seniora u atletskoj dvorani na Banjici.

Od samog starta trke Vladimir je zauzeo vodeću poziciju i držao svoj ritam. Na samom kraju trke ga je sustigao takmičar atletskog kluba "Sprint - Badovinci" ali je Vladimir u samom finišu 70 metara pre cilja odbio napad i ušao u cilj prvi sa novim ličnim rezultatom koji sada iznosi 16:49,41 minuta.

Trener Saša Stojilović napominje da se i ovoga puta išlo na zlatnu medalju a ne na obaranje juniorskog rekorda jer se i Vladimir nakon prehlade pomalo oslabljen ipak vratio na nekoliko treninga pre trke ali i to je bilo dovoljno da ovaj momak potvrdi da je u toj disciplini najbolji u državi.

- Veoma sam zadovoljan nastupom Vladimira Mirkova a naročito smo ponosni jer je Vladimir uspeo da objedini titule prvaka države u tri starosne kategorija, tako da je samo u ovoj godini osvojio zlatne medalje na Prvenstvu Srbije za mlađe juniore, Prvenstvu Srbije za starije juniore i sada na Prvenstvu Srbije za seniore. I ovom prilikom se zahvaljujemo a podršci kolegama iz Atletskih klubova "Tamiš", "Surčin" i "Pirot" kao i Sportskom Savezu Pančevo i Srpskom atletskom Savezu, poručio je Stojilović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS