Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KAČAREVO: Počela "Slaninijada", učestvuje oko 500 izlagača iz cele zemlje - | K-013 Portal

KAČAREVO: Počela "Slaninijada", učestvuje oko 500 izlagača iz cele zemlje

slaninijada, kacarevo

U Kačarevu nadomak Pančeva danas je otvorena 37. "Slaninijada", a na oko 500 štandova brojni proizvođači iz cele zemlje izložili su mesne prerađevine, kako zanatske, tako i industrijske proizvodnje.

U naredna četiri dana gurmani će moći da uživaju u ukusima slanine i drugih mesnih proizvoda, koji su izloženi u hali u Kačarevu, kao i na centralnom trgu i tezgama raspoređenim na više stotina metara u glavnoj seoskoj ulici.

Zlatni pobednik "Slaninijade" je Mile Vojinović iz Kuzmina, drugo mesto osvojio je Milan Zlatković iz Kačareva, a treće Konstanin Lemajić iz Šida.

Oni su najbolji u kategoriji domaće tj. zanatske slanine.

Kada je reč o cenama, mnogi proizvođači tvrde da nude popuste i do 20 odsto u odnosu na redovne cene, pa se primera radi, cena domaće slanine kreće od 1.200 do 1.500 dinara po kilogramu, čuvena sapunjara se prodaje po 1.200 dinara za kilogram, slanina od mangulice od 1.400 do 2.200 dinara.

Prodaju se i drugi mesni proizvodi, kulen po 2.000 do 3.000 dinara za kilogram, vrući čvarci koštaju oko 1.500 dinara, kobasica na kilogram se prodaje po 1.000, a u lepinji po 300 do 500 dinara.

Kod industrijskih proizvođača cena slanine se kreće od 900 dinara po kilogramu pa naviše.

Tokom "Slaninijade" očekuje se i niz drugih sadržaja, od bogatog kulturno-umetničkog programa do nadmetanja poput onih za najbolji gulaš ili pasulj do takmičenja u jedenju slanine, ljutog sosa i najljuće paprike, držanju table slanine ili obaranju ruku, i to za oba pola.

Organizatori su naglasili da će parking za sve posetioce biti besplatan tokom sva četiri dana trajanja ove manifestacije, s obzirom na to da je ranijih godina bilo nelegalne naplate.

Jedini uslov jeste da se uopšte nađe mesto za parking, što neće biti lako, budući da je sudeći po prvom danu interesovanje ljudi za posetu "Slaninijadi" ogromno.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS