Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Anđelković za BETU: Bavanište je primer da vlast kukavički beži kada se susretne s otporom građana - | K-013 Portal

Anđelković za BETU: Bavanište je primer da vlast kukavički beži kada se susretne s otporom građana

dragomir andjelkovic, bavaniste

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da vlast kukavički beži kada se susretne s otporom građana kao što je to bilo juče u Bavaništu.

Komentarišući sukob paora iz Bavaništa i aktivista Srpske napredne stranke (SNS), Anđelković je agenciji Beta kazao da u državi u kojoj se vlast ponaša „nasilnički“ jedini model za prava građana je „nesalomivi“ srpski otpor.

„Ova vlast podseća na turske dahije jer vlada silom nepoštujući zakone. Ako se popusti i prihvati igra po lažnim demokratskim pravilima, SNS i Aleksandar Vučić će nametnuti građanima sve što hoće. Kada vlast krši zakon, građani moraju dosledno da brane zakon na način koji podrazumeva pasivni otpor i sve druge vidove legalnog otpora“, rekao je Anđelković.

Prema njegovim rečima, kad se vlast suoči s otporom građana kukavički beži.

„To smo videli u slučaju Rio Tinta, a sada i na protestu poljoprivrednika. Ako građani žele da ostvare svoja osnovna prava, moraju biti dosledni u otporu“, ocenio je on.

Dodao je da vlast na čelu s Vučićem deluje otporno kada vide da su im oponenti slabi.

„Čim vlast naleti na nekoga ko se pokaže odlučnim, odmah se savijaju, izvinjavaju i ponižavaju, kao što je bio slučaj s njihovim aktivistima u Bavaništu. Da bi Srbija postala bolja, prema predstavnicima vlasti trebalo bi da se postavimo na pravi način, onako kako su to uradili paori iz Bavaništa“, naglasio je Anđelković.

Grupa muškaraca, među kojima su bili i lokalni funkcioneri SNS-a, blokirala je juče vozilima kuću Jovana Jovanova u Bavaništu, dok je on bio na blokadi puta ka Pančevu koju su organizovali nezadovoljni poljoprivrednici.

Funkcioneri SNS-a, koje je predvodio Srđan Nenek iz Hitne pomoći, nisu dozvolili supruzi Jovanova da izađe iz kuće i dete povede kod lekara. Kazali su da su tu poslati da sede i da nikome ne smetaju.

Kako bi pružili podršku porodici Jovana Jovanova, oko njegove kuće okupili su se brojni poljoprivrednici, koji su došli traktorima i blokirali vozila aktivista SNS-a.

Sinoć oko dva časa posle ponoći naprednjaci su bili primorani da se svi redom izvine porodici Jovanov, kako bi mogli da preuzmu svoje automobile i udalje se s lica mesta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS