Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Grujičić: Nastaviti sistemske promene u zdravstvu, ozbiljnije o posledicama bombardovanja - | K-013 Portal

Grujičić: Nastaviti sistemske promene u zdravstvu, ozbiljnije o posledicama bombardovanja

danica grujicic, ministarka zdravlja, srbija

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je za vreme svog mandata započela dosta sistemskih promena, za koje je potrebno vreme i da te projekte treba nastaviti.

Grujičić je za današnje izdanje lista „Srpski telegraf“, govoreći o učinku u svom resoru za godinu i po dana, kazala da je započet veliki broj projekata i rešavanje nekih sistemskih stvari, „kojima se niko nije bavio poslednjih 40 godina“.

„Svi govore o problemima lista čekanja, međutim, niko u poslednjih 40 godina nije uzeo da rešava taj problem. Krenuli smo u to, nije moguće preko noći, ali vidi se napredak, počeli smo od zakazivanja magnetnih rezonanci“, izjavila je ona.

Upitana da li očekuje da će ponovo biti u Vladi rekla je da je to pitanje za budućeg mandatara, kao i da će ona uvek biti tu da pomogne svojoj državi i narodu.

Ona je povodom 25. godišnjice početka NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine, govoreći o posledicama na stanovništvo, kazala da su pored onkoloških bolesti, problem i autoimune bolesti, stoprocentni porast steriliteta kod muškaraca, kao i patološke trudnoće.

Govoreći o grupi čiji je zadatak bio da na naučnoj osnovi ispita posledice tog bombardovanja kazala je da je, što se tiče grupe naučnika, objavljeno mnogo publikacija i monografija, kao i da su povezani stručnjaci iz celog sveta.

„Što se tiče držaavnog koordinacionog tela, nije se mnogo odmaklo od potpisivanja, jer ljudi koji su tada bili odgovorni mislim da više i ne žive u našoj zemlji. Cilj mi je da to u narednom periodu oživimo i da to bude isključivo pitanje nauke i matematike, bez politike“, izjavila je Grujičić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS