Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Odbojkaši Srbije ubedljivi protiv Poljske u Ligi nacija - | K-013 Portal

Odbojkaši Srbije ubedljivi protiv Poljske u Ligi nacija

odbojka, odbojkasi srbije, liga nacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Nagoji selekciju Poljske sa 3:0, po setovima 25:21, 25:19, 25:14, u poslednjoj utakmici prve sedmice Lige nacija.

Srbija je upisala drugu pobedu i trenutno je sedma na tabeli sa šest bodova, dok je Poljska četvrta sa bodom višem.

Najefikasniji u redovima Srbije bili su Dražen Luburić sa 19 i Miran Kujundžić sa 15 poena, Aleksandar Nedeljković je dodao osam, dok su Petar Krsmanović i Pavle Perić upisali po sedam poena.

U redovima Poljske, koju sa klupe predvodi Nikola Grbić, najbolji je bio Karol Klos sa deset poena.

Polovinom prvog seta, Srbija preuzela kontrolu igre i rezultata i odličnom igrom u svim segmentima uspela da povede sa 1:0. U drugom setu je Poljska povela sa 7:1, a Srbija izjednačila na 11:11 i potom drugi set dobila još ubedljivije nego prvi.

U trećem setu viđena je potpuna dominacija izabranika Igora Kolakovića, koji su u tom delu igre Poljacima prepustili samo 14 poena za maksimalan trijumf vredan tri boda.

Srbija će takmičenje u Ligi nacija nastaviti na turniru u Roterdamu gde će od 20. do 25. juna igrati protiv SAD, Nemačke, Italije i Bugarske.

Odbojkaši će takmičenje po grupama igrati do 9. jula. Finalni turnir Lige nacija, na kojem će nastupiti osam reprezentacija, na programu je od 19. do 23. jula u Gdanjsku, u Poljskoj.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS