Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website FIA preispituje kaznu za Hamiltona zbog hodanja po stazi u Kataru - | K-013 Portal

FIA preispituje kaznu za Hamiltona zbog hodanja po stazi u Kataru

FIA, hamilton, katar, auto moto, formula 1

Međunarodna automobilska federacija (FIA) preispituje kaznu za sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona iz Mercedesa zbog toga što je hodao stazom tokom trke Formule 1 za Veliku nagradu Katara, kada je izašao iz bolida posle sudara sa timskim kolegom Džordžom Raselom.

Hamilton se prošle nedelje u prvom krugu trke u Kataru sudario sa Raselom pokušavajući da ga pretekne, izleteo je sa staze i završio trku. On je izašao iz svog bolida i prešao preko staze uputivši se ka boksu Mercedesa, što je kršenje pravila.

Hamilton je došao do unutrašnjeg dela staze Lusail nedugo pošto je u punoj brzini nailazio Rasel.

Posle istrage Hamilton je dobio opomenu i kažnjen je sa 50.000 dolara, od čega je polovina sume uslovna.

Imajući u vidu njegov status uzora u takmičenjima i opasnost koju je predstavljao, FIA smatra da kazna koju je Hamilton dobio nije dovoljna.

„FIA napominje da se Luis izvinio tokom naknadnog saslušanja i priznao da je prelazak preko staze predstavljao ozbiljnu povredu bezbednosti. Međutim, s obzirom na status uzora, FIA je zabrinuta zbog utiska koji su njegovi postupci mogli ostaviti na mlađe vozače“, navodi se u saopštenju.

Kako je preneo Skaj, FIA ne želi da izdvaja Hamiltona, ali je zabrinuta zbog presedana koji bi mogao biti postavljen i sastaće se sa 38-godišnjim vozačen na narednoj trci u Ostinu u Teksasu.

Hamilton je rekorder Formule 1 sa 103 pobede, ali nije pobedio od pretposlednje trke u sezoni 2021. godine.

Trenutno je treći u šampionatu iza dvojca Red Bula šampiona Maksa Verstapena i Serhija Peresa.

Trka za Veliku nagradu SAD vozi se naredne nedelje u Ostinu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS