Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vukadinović: Uključivanje Manojlovića u izbore nije loše, ali je tajming neobičan - | K-013 Portal

Vukadinović: Uključivanje Manojlovića u izbore nije loše, ali je tajming neobičan

djordje vukadinovic, savo manojlovic

Politički analitičar i bivši poslanik Đorđe Vukadinović ocenio je danas da uključivanje pokreta Kreni-Promeni i njegovog direktora za kampanje Sava Manojlovića u političku borbu nije loše, ali da se „postavlja pitanje tajminga“ za to.

„U pitanju je jedna generalno pozitivna stvar, samo ima jedno malo ‘ali’ koje kao senka kvari čitavu priču. Zašto se nisu Manojlović i ‘Kreni-Promeni’ uključili u decembru kada je stvarno bilo gusto i kada se znalo da će se ciljati u glas, odnosno procenat“, rekao je Vukadinović za čačanski portal Ozon Press.

On je dodao da je na decembarskim izborima podrška Manojlovića i Kreni-Promeni mogla da donese nekoliko procenata u izbornom rezultatu i bude prevaga u korist pobede opozicije.

„Tada nije ušao, a ulazi sada kada su stvari skoro beznadežne za Beograd. S tim u vezi postoji jedna vrsta sumnje ili dileme“, rekao je Vukadinović.

On je ocenio da su šanse Manojlovića i njegovog pokreta prilična nepoznanica, ali je izrazio uverenje da Manojlović ima potencijal koji pogotovo postoji u uslovima razočarenja strankama bivše koalicije Srbija protiv nasilja, zbog njihovog razdvajanja i podele.

Vukadinović dodaje da bi Manojlović mogao na izborima da „profitira“, delom kao novo lice, a delom kao posledica ljutnje i frustracije opozicionih birača, što na takozvanom desnom, što na takozvanom levom polu opozicije.

On je ocenio da je u javnom mnjenju opozicije prisutna konfuzija, da li uopšte glasati i ako bi trebalo, da li glasati za „krnju“ koaliciju Srbija protiv nasilja, odnosno za šest stranaka bivše koalicije ili ih „kazniti“ glasanjem za Kreni-Promeni.

„U tom smislu Manojlović može da napravi pristojan rezultat, možda dvocifren. Ali ne nauštrb nekih novih glasača, ili ne u većoj meri nauštrb njih, koliko od ‘prelivanja’ biračkog tela Srbije protiv nasilja i, u manjoj meri, onih koji su glasali za desne stranke koje su ostale ispod cenzusa u decembru“, rekao je Vukadinović.

On je dodao da ne veruje da je Manojlovićev domet toliki da bi mogao ugroziti pobedu aktuelne vlasti.

„Sve sem njihove pobede bi bila senzacija i malo verovatan scenario“, rekao je Vukadinović.

Za njega je pitanje izbornih uslova bilo „mesto na kome se lome koplja“ i ocenjuje da je bilo bolje da su opozicione stranke ostale jedinstvene i izdržale u čvrstom stavu da će bojkotovati izbore 2. juna.

„Da su ostali pri tvrdom stavu, mislim da su imali šansu da dobiju ustupak – odlaganje izbora za jesen. Ne bi to bili neki značajno bolji uslovi, ali bi dobili izbore na jesen“, rekao je , Vukadinović za Ozon Press.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS


Najnovije: Na portalu

 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city