Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Praznične đakonije 9. decembra - | K-013 Portal

VRŠAC: Praznične đakonije 9. decembra

vrsac, praznicne djakonije

Izložba praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine, i ove godine će se tradicionalno održati u velikoj sali hotela “Srbija“.

“Vrščani na ovaj način promovišu kulturu i tradiciju ne samo Vojvodine već i ostalih krajeva Srbije. Cilj ovakvih manifestacija je očuvanje i promocija starih običaja, tradicionalno pripremanje hrane, postavljanje trpeze i izrada suvenira sa motivima inspirisanim brojnim nacijama koje žive na ovom području, a sve to ukomponovano sa modernim trendovima”, saopšteno je iz Turističke organizacije Vršca.

Izložba je i prodajnog karaktera tako da svi posetioci mogu kupiti narodne rukotvorine, originalne i unikatne božićne i novogodišnje ukrase kao i autentične gastronomske specijalitete.

U sklopu manifestacije održava se i izložba ”Slavska pogača” na kojoj će domaćice predstaviti svoja umeća u spremanju i dekoraciji pogača.

Neće izostati ni bogat programski sadržaj koji će osmisliti deca, profesori I koreografi KUD-ova, muzičke škole I kreativnih školica.

“Pozivamo zainteresovane izlagače da se prijave i učestvuju u ovoj kreativnoj manifestaciji. Prijavu mogu preuzeti sa sajta www.to.vrsac.com, pozvati na broj telefona 013/832999 ili doći lično u prostorije Turističke organizacije Vršac, Trg pobede 1. Dobrodošli na vršačke „Praznične đakonije“, u subotu, 9. decembra , velika sala hotela ”Srbija” od 10 do 18 časova”, dodaje se u saopštenju.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS