Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website VRŠAC: Izložba fotografija „DNK Refleksija“ Kečkeš Alberta u Kulturnom centru - | K-013 Portal

VRŠAC: Izložba fotografija „DNK Refleksija“ Kečkeš Alberta u Kulturnom centru

kulturni centar vrsac, izlozba, dnk refleksija

Kulturni centar Vršac u saradnji s UrbanKultom organizuje izložbu fotografija subotičkog autora Kečkeš Alberta „DNK Refleksija“, povodom 10. novembra, Svetskog dana nauke. Izložba će biti otvorena u petak 10. novembra u 12 časova, u galeriji Doma vojske desno.

Albert Kečkeš je po profesiji veterinarski tehičar koji radi u subotičkom gradskom prihavtilištu za napuštene životinje. Kao profesionalac se uključio u međunarodni projekat Pawsitive Genes s ciljem da se na određenoj teritoriji (u ovom slučaju u Vojvodini) mapira procentualna zastupljenost DNK čiste rase u pasa-mešanaca na osnovu uzoraka genetskog materijala testiranih pasa.

Naučno edukativni projekat o procentualnoj zastupljenosti gena čistih rasa pasa u DNK mešanaca predstavlja portretne fotografieje pasa koji su ušli u program genetskog istraživanja. Ovaj projekat rezultat je rada dve osobe velikog entuzijazma iz oblasti dobrobiti napuštenih pasa: Gwenaelle de Bizemont, francuske državljanke i od pre nekog vremena stanovnice Subotice i Alberta Kečkeša veterinarskog tehničara koji od 2010. godine aktivno radi u gradskim prihatilištima. Cilj njihove izložbe je podizanje svesti o psima mešancima.

Albert Kečkeš se bavi fotografijom od 2013. godine, fotografiše životinje a autorova uža specijalnost je fotografija pasa. Iza sebe ima dve samostalne izložbe fotografije pasa: „Humanizacija pasa“ (2020) i „DNK Refleksija“ (2022). Osvajao je nagrade na nekoliko fotografskih konkursa, izdvajamo 2. mesto na fotografskom konkursu lista „Zrenjanin“ (2016). Fotografije su mu objavljene u nekoliko svetskih časopisa izdvajamo: Nacionalna geografija, Pips, Estetika UK…

Izložba će biti otvorena do 24.novembra, a postavka će moći da se pogleda svakog radnog dana u periodu od 9 do 14 sati i od 16 do 18 sati.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS