Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspešan nastup južnobanatske privrede na 17. sajmu “Etno hrana i piće 2023” - | K-013 Portal

Uspešan nastup južnobanatske privrede na 17. sajmu “Etno hrana i piće 2023”

juzni banat, privredna komora pancevo, sajam etno hrana 2023 beograd

U periodu od 30. novembra do 3. decembra je održan je „17. sajam Etno hrane i pića 2023” i na njemu su na zajedničkom štandu svoje proizvode predstavili i privrednici s teritorije Južnog Banata.

Sajam je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grada Beograda, a proizvođači su se predstavili uz podršku Privredne komore Srbije, sa svim svojim reginalnim komorama i uz pomoć Zadružnog saveza Srbije.

Region Južnog Banata se predstavio četrnaesti put u organizaciji PKS – Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga i uz podršku Regionalne razvojne agencije Južni Banat.

U zajedničkom nastupu učestvovala su udruženja: Udruženje žena “Novoseljanke“ iz Banatskog Novog sela i Udruženje žena „Dolovke” sa kolačima i pecivima i promovišući svoju manifestaciju „Štrudlijadu”, kao i zanatska radnja „Jovovača” iz Kačareva sa nagrađivanim voćnim rakijama.

„Na našem štandu je nastupilo poljoprivredno gazdinstvo Subin iz Dolova sa paletom više vrsta kozjih sireva, proizvođač prirodnih začina iz Kovačice DOO „Vegavita“, destilerija “Arsenijević porodica” iz Banatskog Karlovca koja proizvodi sve vrste voćnih rakija i likera, kao i proizvođač prirodne kozmetike „ESTERA“ iz Pančeva. Proizvodnju meda predstavio je Dušan Đurica, iz Kovačice a uvek zapažen nastup kompanije „My Spoon“iz Banatskog Karlovca koja proizvodi jestive kašikice za kafu, čaj, med sa nekoliko ukusa. Zapažen nastup je bio nastup gazdinstva Dejana Đukića pod nazivom „Lalino zlato“ iz Crepaje, sa proizvodima od bundeve posebnih vrsta brašna. Po prvi put je nastupio proizvođač sokova od jabuke i višnje iz Kovina „Samo voće“ Kovin – proizvodnja sokova od voća. Na ovogodišnjem sajmu učešće je uzelo Udruženje proizvođača lekovitog bilja Bavanište“, saopšteno je iz Komore Pančevo.

Učesnici s teritorije Južnog Banata osvojili su i nagrade:

Specijalno priznanje sajma je uručeno Poljoprivrednom gazdinstvu Dragane Subin iz Dolova za lepezu kozijih sireva

Specijalno priznanje sajma je uručeno Poljoprivrednom gazdinstvu Dejana Đukića pod nazivom „Lalino zlato“ iz Crepaje za kačamak od crvenog kukuruza

Specijalno priznanje je uručeno Poljoprivrednom gazdinstvu Dušanu Đurici iz Kovačice za livadski med

Specijalno priznanje sajma je uručeno Udruženju žena Novoseljanke/ Boboacele, Banatsko Novo Selo za domaći hleb sa komlovom

Diploma sajma je uručena i PR „Samo voće“ Kovin, vlasnika Dorijana Mohora za sokove od jabuke i kruške

„Želimo da istaknemo da je na sajmu specijalno priznanje u robnoj grupi proizvoda organske proizvodnje dobila kompanija „Ecoagri“ iz Bele Crkve, za asortiman različitih vrsta brašna koja nije nastupila na našem štandu, ali su sa našeg regiona“, navodi se u saopštenju iz Privredne komore Pančevo.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS