Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website TOMAŠEVAC: Raspisan tender za izgradnju novog železničkog mosta preko Tamiša - | K-013 Portal

TOMAŠEVAC: Raspisan tender za izgradnju novog železničkog mosta preko Tamiša

tomasevac, zeleznicki most, tender

„Infrastruktura železnice Srbije“ raspisala je tender za izgradnju novog železničkog mosta preko Tamiša, na pruzi Pančevo – Zrenjanin – Kikinda – državna granica sa Rumunijom. Tender je otvoren do 5. februara.

Prema tenderskoj dokumentaciji, novi železnički most gradiće se na 12 metara udaljenosti od postojećeg drumsko-železničkog.

Novi most dužine 120 metara, sa dva obalna i dva rečna stuba, premostiće reku Tamiš u tri raspona od po 40 metara. Projektovana brzina na pruzi je 100 kilometara na sat.

Uporedo sa izgradnjom novog železničkog mosta planira se i gradnja novog drumskog mosta preko reke Tamiš, u dužini od 1,7 kilometara, koji nije predmet ovog projekta.

Postojeći drumsko-železnički most u Tomaševcu izgrađen je 1880. godine. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji tendera, utvrđeno je da je neisplativo ulagati u postojeću konstrukciju, pa je potrebno podići nove objekte.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS