Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PU PANČEVO: U novembru otkriveno 10 vozača pod uticajem psihoaktivnih supstanci - | K-013 Portal

PU PANČEVO: U novembru otkriveno 10 vozača pod uticajem psihoaktivnih supstanci

pu pancevo, vozaci pod uticajem psihoaktivnih supstanci

U novembru 2023. godine na području PU Pančevo dogodilo se ukupno 70 saobraćajnih nezgoda. Od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda 38 nezgoda je sa povređenim licima, u kojima je 11 lica zadobilo je teške telesne povrede i 46 osoba je zadobilo lake telesne povrede.

Imajući u vidu posledice, opšta je ocena da je u novembru 2023. godine povoljnije stanje bezbednosti u saobraćaju na području PU Pančevo, u odnosu na 2022.

U kontroli i regulisanju saobraćaja u novembru 2023. godine otkriveno je 153 prekršaja vozača koji su upravljali pod dejstvom alkohola, što je za 76 odsto više u odnosu na 2022. godinu, kada je otkriveno 87 prekršaja.

Takođe, u kontroli i regulisanju saobraćaja u novembru 2023. godine otkriveno je 10 prekršaja vozača koji su upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, što je za 33 odsto više u odnosu na 2022. godinu, kada je otkriveno osam prekršaja.

U novembru ove godine, u saobraćajnim nezgodama na području Policijske uprave u Pančevu, povređeno je ukupno osam pešaka, dok je za isti period prošle godine povređenih pešaka bilo u 13 slučajeva.

– S tim u vezi, apelujemo i dalje na pešake da odgovornim ponašanjem i poštovanjem propisa doprinesu unapređenju svoje bezbednosti u saobraćaju. Istovremeno apelujemo na vozače da obrate posebnu pažnju na pešake, naročito u uslovima smanjene vidljivosti (noću) i da prilagode brzinu kretanja vozila kako bi mogli da blagovremeno zaustave vozilo i propuste pešake koji nameravaju da pređu kolovoz, saopštavaju iz PU Pančevo.

U narednom periodu vršiće se pojačana kontrola poštovanja propisa od strane pešaka i otkrivanje prekršaja vozača prema pešacima, takođe u zonama pešačkih prelaza vršiće se kontrola poštovanja brzine kretanja u zonama pešačkih prelaza.

 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS