Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Železničar u subotu dočekuje Crvenu zvezdu, trener Mijailović najavljuje disciplinovanu igru - | K-013 Portal

PANČEVO: Železničar u subotu dočekuje Crvenu zvezdu, trener Mijailović najavljuje disciplinovanu igru

fk zeleznicar, crvena zvezda, fudbal, pancevo

Istorija se piše u Pančevu. Prvi put Železničar će u borbi za bodove igrati u subotu 11. novembra od 18.00 časova protiv Crvene zvezde.

Posle dve pobede i remija u Novom Sadu sa Vojvodinom izabranici Nenada Mijailovića pokušaće do pozitivnog rezultata da dođu i protiv aktuelnog učesnika grupne faze Lige šampiona.

U Železničaru su optimisti, ali nema sumnje da će to biti drugačiji meč od svih prethodnih, odnosno da će šef struke morati da promeni sistem igre, jer protiv crveno-belih se ne može "grlom u jagode".

-Pripremamo se za ovu utakmicu, kao i za svaku drugu. Zvezda je najkvalitetnija ekipa u Srbiji, iako su imali neke kikseve u prvenstvu. I dalje su glavni favoriti za titulu. Jedva čekamo da se izmerimo sa najvećim klubom u našoj zemlji Preduslov za neki pozitivan rezultat je da uđemo fokusirani, koncentrisani, disciplinovani i da imamo jedno zajedništvo, pa ćemo posle 90 minuta videti šta će biti. Svakako da ću to tražiti od mojih igrača – istakao je Nenad Mijailović, trener Železničara.

Već sada se u Pančevu traži ulaznica više za duel sa Crvenom zvezdom.

-Očekujemo podršku Pančevaca, mada znam da Zvezda i kad igra u gostima to izgleda kao da je na domaćem terenu. Pozivam publiku da dođe u što većem broju i pruži nam podršku.

Posle nekoliko dobrih rezultata atmosfera u ekipi je znatno bolja što potvrđuje i šef struke „dizelke“

- Nismo se mnogo dužili između dve utakmice. Vrlo kratko. Atmosfera je dobra, naročito posle ovih dobrih rezultata gde smo uhvatili priključak za ostalim ekipama. Možda nismo svesni da igramo sa Crvenom zvezdom, ali imamo dovoljno vremena da se spremimo. Atmosfera je mnogo prijatnija nego pre mesec dana kada smo došli u klub.

Na nekoliko igrača Mijailović ne može da računa, a hendikep je što verovatno neće biti Đorđa Šušnjara u konkurenciji.

- Imamo kadrovskih problema. Luka Petrović je već duže odsutan. Zuvić ima mononukleozu. U odnosu na sastav u Novom Sadu neizvestan je samo Šušnjar. Imam 25 podjednako dobrih igrača. Svi koji budu izašli na teren, to je to biće najbolje u tom trenutku.

Marko Konatar, nema tremu pred duel sa aktuelnim šampionom Srbije, već ističe:

-Sada se mnogo lakše diše. Pred utakmicu sa IMT-om situacija nije bila prijatna. Sada je skroz drugačija situacija. Izdigli smo se iz te utakmice i nekako je sve krenulo na bolje. Bod u Novom Sadu nam mnogo znači, veliki je kao kuća, posle lošijeg prvog poluvremena. Pokazali smo karakter. Igrači koji su ušli sa klupe doprineli su tom pozitivnom rezultatu. Atmosfera je znatno bolja, ali nismo u situaciji da se zadovoljavamo urađenim. Svaka naredna utakmica za nas je malo finale.

Bez obzira što Crvena zvezda ove sezone nije na prošlogodišnjem nivou uloga favorita pripada učesniku Lige šampiona.

- Definitivno Zvezda ima najkvalitetniji tim i dalje su glavni favoriti za titulu. Znamo čime raspolažu, posle 90 minuta ćemo podvući crtu i videti šta smo uradili - zaključio je Konatar.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS