Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Zeleno - levi front čestitao novogodišnje i božićne praznike - | K-013 Portal

PANČEVO: Zeleno - levi front čestitao novogodišnje i božićne praznike

zeleno levi front, pancevo, nova godina, novogodisnja cestitka

Zeleno-levi front Pančevo čestitao je danas svim građanima i građankama Pančeva predstojeće novogodišnje i božićne praznike:

"Dragi Pančevci i Pančevke,

Iza nas je još jedan izborni ciklus u kom je Srpska napredna stranka potvrdila prirodu svoje vladavine: kršenje zakona, zloupotrebe funkcija, propagande, neregularnosti, ucene, kupovine glasova, besramni obračuni sa političkim protivnicima i kontrolorima i nasilje. Nasilje je eskaliralo na protestima održanim povodom izborne krađe i prekrajanja izbornih rezultata. To nasilje nad demokratijom nije od juče, ono traje čitavu deceniju i Srbija se trenutno nalazi u najvećoj političkoj krizi. Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast, pravac delovanja ove skupine ljudi bio je urušanje demokratije, ukidanje mediskih sloboda i danas, potpuna podređenost svih institucija i ustanova Aleksandru Vučiću i njegovim partnerima u kriminalu.

Zeleno-levi front nikada neće odustati od borbe za Srbiju, zemlju jednakosti, pravednosti i slobode i tolerancije!

U narednoj godini se održavaju lokalni izbori. Pančevu je potrebno da prodiše, da aktuelne nosioce vlasti smeni i procesuira. Da izabere nove ljude, da gradi nove politike, da iz korena promeni način funkcionisanja lokalnih ustanova, kao i način ophođenja u javnom prostoru. Zeleno-levi front Pančevo se zalaže za slobodu za sve zaposlene od bilo kakvog političkog pritiska, to će omogućiti rukovodstvo birano isključivo na osnovu stručnih i etičkih kriterijuma. Zalažemo se da partijska pripadnost više nikad ne bude preduslov za zapošljavanje. Javna preduzeća su servis građana, a ne partijski plen i poligon za koalicione dilove. Javni tenderi upravo to i moraju biti: javni, a vrednosti transparentnosti i participacije podsticane, a ne suzbijane prakse. Zeleno-levi front Pančevo ima dokazane borce za demokratske vrednosti, ali i kapacitet ne samo da bude inicijator, već i izvršilac neophodnih promena.

Svim našim sugrađanima i sugrađankama želimo srećnu Novu 2024. godinu! Da Pančevo postane grad u kome oni žele da žive, da se profesionalno i lično ostvaruju i u njemu osećaju bezbedno, rasterećeno i ispunjeno! Da probudimo solidarnost, redovno viđamo nasmejane ljude, da šetamo čistim ulicama i parkovima, da budemo produktivni i nagrađeni, da planiramo budućnost, a ne beg od stvarnosti!", navodi se u čestitki ZLF-a. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS