Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: U 2023. godini najpopularnija imena Lazar i Teodora - | K-013 Portal

PANČEVO: U 2023. godini najpopularnija imena Lazar i Teodora

pancevo, najpopularnija imena u 2023 godini

Uvidom u Matične knjige u Pančevu saznajemo da su u 2023. godini bila popularna tradicionalna imena i za dečake i devojčice, za razliku od prethodnih nekoliko godina.

Tako su ove godine u matične knjige najčešće upisana imena za dečake bila Lazar i Tadija. Nakon toga slede Vukašin, Vasilije i Mateja. Ređaju se zatim Nikola, poneki Nemanja i Stefan. Petorica dečaka prethodne godine dobila su ime Gavrilo, a trojica Georgije.

Kod devojčica u prošloj godini najzastupljenije ime bilo je Teodora. Nakon toga po zastupljenosti slede imena: Lena, Vasilija i Dunja.

Sudeći po ovim podacima opalo je interesovanje za nekadašnja moderna imena poput Vuk, Lav, Relja, Una, Ema, Ena.

Prema podacima iz matične knjige u Pančevu je prošle godine upisano više beba nego 2022. godine. Upisano je 1.500 novorođenčadi. Interesantno je da je prošle godine bilo upisano više dečaka nego devojčica. Ranijih godina uglavnom je broj bio ujednačen, a sada dečaci prednjači po brojnosti. Procena zaposlenih u matičnoj službi Gradske uprave Pančevo je da je oko 60 % dečaka više rođeno i upisano u matične knjige lane, u odnosu na devojčice.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS