Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka Pilule“ 17. novembra u Gradskoj biblioteci - | K-013 Portal

PANČEVO: Promocija romana „Mesto mleka Pilule“ 17. novembra u Gradskoj biblioteci

pancevo, promocija romana, mesto mleka pilule, gradska biblioteka pancevo

Promocija romana „Mesto mleka Pilule“ održaće se u petak, 17. novembra, s početkom u 19 časova u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.

O delu će govoriti:

Miloš Toma, autor

Stefan Stanojević, pesnik

Glavni lik ove neobične moderne priče inspirisane istinitim događajima je mladi pisac koga od najranijeg detinjstva prate nesreće. Od porodičnih tuga koje se uvećavaju razaranjem zajednice i očevog izdajstva odlaskom drugoj ženi, preko gubitka majke, sestre, prijatelja i jedine devojke koju je ikada voleo, svedoci smo razgranavanja duševne bolesti kojoj se vraća od dečaštva.

Suočavajući se sa manjim ili većim traumama, i njegove dijagnoze se umnožavaju, boravci u duševnoj ustanovi produžavaju a suočavanje sa svetom koji ga okružuje sužava u jednu tačku samoće i odbačenosti iz koje nema izlaza.

U pismima koja piše bez nade da će ih oni kojima su namenjeni i pročitati, on pokušava da sagleda svoju tešku, na momente izuzetno potresnu sudbinu, pronađe nit koja je napravila prvi čvor u njegovoj sudbini i odvela ga putem psihoze i zamisli kako bi izgledao njegov život da u njemu nije bilo tragične krivice predaka koja je ostavila amanet gubitaka potomcima, izdajstava, napuštanja i patnji i briga kojima se ne naslućuje kraj…



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS